Er du usikker på hvilken undervisningsform som passer best for deg?
På denne siden kan du lese mer om de ulike undervisningsformene Folkeuniversitetet tilbyr.
Klasserom
Undervisning i klasserom er organisert som tradisjonell undervisning der du møter opp fysisk, sammen med andre deltakere og lærer. Antall deltakere i hver klasse vil variere noe, men som regel vil det være mellom 8-15 deltakere på kurs. Enkelte utdanninger og emner på høyere nivå kan ha opp til 30 deltakere samlet til forelesninger.
Folkeuniversitetet har egne lokaler med klasserom flere steder i landet. Som offentlig godkjent studieforbund, har vi også mulighet til å låne undervisningslokaler fra offentlige skoler, noe som blir benyttet flere steder rundt om i landet. Ved noen kurs og arrangementer tar undervisningen også sted i møterom på hotell eller konferansesenter. Har du eller din arbeidsgiver bestilt et eget kurs for din bedrift, kan undervisning bli gjennomført i bedriftens lokaler.
Når du har funnet et kurs du er interessert i på nettsiden, kan du filtrere på klasserom for å se om det er klasseromsundervisning nær deg.
På noen kurs vil nøyaktig adresse til kursstedet stå på nettsiden, mens det på andre sendes ut nøyaktig adresse noen uker før kursstart. Informasjon om nøyaktig adresse og romnummer, kan du se på Min side.
Digital undervisning
Digital undervisning er videoundervisning via internett, der du skal møte til avtalt tid samtidig med andre deltakere og lærer. Til denne undervisningen bruker Folkeuniversitetet videokonferansesystemet Zoom.
På noen kurs vil undervisningsøkta bli tatt opp, slik at du kan se opptak senere.
Hva trenger du av utstyr for å delta på denne type undervisning?
For å delta i digital undervisning bør du ha en nyere PC eller Mac og god internettilgang. Headsett med mikrofon er også nyttig å ha.
Andre tips og anbefalinger
Det er en fordel at du har grunnleggende digital kompetanse, slik at du klarer å installere Zoom på din PC/Mac og logget på til undervisningen. Du bør også kunne klare å finne fram til filer, oppgaver og åpne lenker til Zoom via læringsportalen Moodle.
Dersom du er usikker på hvordan du skal logge deg på digital undervisning, vil Folkeuniversitetet kunne veilede deg og gi deg opplæring i bruk av systemet. Ta kontakt med vårt kundesenter for å få slik veiledning.
Nettbasert
Nettbasert undervisning er undervisning som i all hovedsak foregår via internett. Du vil ha tilgang til læringsportalen Moodle i 18 måneder fra du logget deg inn første gang. I løpet av disse 18 månedene gjennomfører du kurset i det tempoet du selv ønsker, og når du måtte ønske det. Med nettbaserte kurs trenger du ikke å følge en fast timeplan.
På Moodle vil du finne undervisningsmateriell som ferdig innspilte forelesingsvideoer fra lærer og oppgaver du skal jobbe med i løpet av kurset. De fleste nettbaserte kurs har arbeidskrav, der du i løpet av perioden du har tilgang til kurset, må sende inn besvarelser på oppgaver. På disse oppgavene vil du få tilbakemelding fra lærer.
Du avtaler selv med lærer hvilke frister du skal ha for innsending av arbeidskrav, innenfor den perioden du har tilgang til kurset.
Om du sender inn alle oppgavene for kurset ditt, vil du få kursbevis med status fullført kurs.
Hva kan være lurt å tenke på før du kjøper et nettkurs?
Når du skal gjennomføre et nettkurs, bør du være forberedt på at du må legge inn en del egeninnsats. Det er en fordel at du selv klarer å strukturere og organisere arbeidet ditt, slik at du får den progresjonen du ønsker.
Krav til teknisk utstyr og digital kompetanse?
For å gjennomføre et nettkurs bør du ha tilgang til en nyere PC/Mac og god internettilgang.
Du bør også har grunnleggende digital kompetanse, og klare å finne frem på den digitale læringsportalen Moodle, laste opp og laste ned filer, spille av videoer, og kommunisere med lærer og studieadministrasjonen digitalt.
Kombinert undervisning
Kombinert undervisning kombinerer to eller flere av de overnevnte undervisningsformene. Den vanligste kombinasjonen er enkelte samlinger i klasserom og digital undervisning. Det kan også være kombinasjon mellom samlinger i klasserom og nettbasert kurs.
På nettsiden vil du kunne se i kursplanen, når det er fysiske samlinger.