Utdanning som gir gode jobb- og karrieremuligheter
– Dette er en trygg vei til en godt betalt jobb, hvor man raskt kommer inn i arbeidslivet etter endt utdanning, sier faglærer Åsmund H. Holt.
– Det som slår meg først er hvor gode jobb- og karrieremuligheter denne utdanningen gir. Med kunstig intelligens og andre teknologiske hjelpemidler tror mange at behovet for regnskapskonsulenter minsker, men det er ikke tilfelle. Vi ser at regnskapskonsulenter bruker mindre tid på å punche bilag og mer tid på å fungere som rådgivere, sier Åsmund H. Holt, lærer i regnskapskonsulentfaget.
Regnskap og økonomi er fundamentalt for enhver organisasjon, enten det er i privat eller offentlig sektor. Hvis du er fascinert av tall og ønsker å bygge en karriere innen dette området, er regnskapskonsulentutdanningen et utmerket valg. Du bør være nøye, strukturert og ha en god forståelse for tall. Evnen til å være detaljorientert og nøyaktig er essensiell. Det er selvfølgelig rom for å gjøre feil og rette dem senere, men hvis du setter pris på orden og system, vil denne utdanningen passe perfekt for deg.
– Dette er en trygg vei til en godt betalt jobb, hvor man raskt kommer inn i arbeidslivet etter endt utdanning. Jeg har hatt studenter med ulike bakgrunner. Noen har jobbet med renhold hele livet før de tok denne utdanningen - og lyktes. Andre kom rett fra videregående og fikk raskt jobb. Jeg hadde til og med en pensjonert flyger som ønsket å jobbe videre med regnskap og tok denne utdanningen, nå har han gått av med pensjon for andre gang, forteller Åsmund H. Holt.
Foto: Faglærer ved Folkeuniversitetets Fagskole, Åsmund H. Holt.
Regnskapskonsulent
Denne utdanningen gir deg den nødvendige teoretiske kunnskapen og de praktiske ferdighetene som kreves for å bli en sentral ressurs i enhver bedrifts økonomi- og regnskapsavdeling. Utdanningen vil ruste deg med ferdighetene som trengs for å føre regnskap fra start til slutt, inkludert lønnskjøringer, terminavstemminger, enkel skatteberegning og nøkkeltallsanalyse. Det blir også lagt vekt på din evne til å anvende IT-baserte systemer for regnskap, lønn og årsavslutning, samt å delta i digitaliseringsprosjekter. Du kan søke om studieplass via Samordna opptak. Søknadsperioden for hovedopptaket er fra 1. februar til 15. april. Dersom det er ledige studieplasser etter hovedopptaket, vil det være mulig å søke på det fra slutten av mai til begynnelsen av september. Studieoppstart er i begynnelsen av september.