Charlotte, fra tannklinikk til regnskapskontor
Charlotte Kall-Kristiansen (37) fra Sandefjord, har alltid vært en som har hatt mange jern i ilden. Fra å jobbe som barnevakt i tenårene til å jobbe på Color Line, har hun vært vant til å ha travle hverdager. Etter 13 år på en tannklinikk, kjente hun at det var på tide med en forandring. Lidenskapen for tall, regnskap og datamaskiner ledet henne til en ny vei.
Tekst: Fatima Yusuf
– Jeg har alltid vært glad i tall, regnskap og datamaskiner. Da jeg fikk en e-post fra SSB i 2022 med tilbud om ekstra utdanningsstøtte fra Lånekassen til fagarbeidere, så jeg det som et skikkelig spark i rumpa, ler Charlotte.
Charlotte hadde lenge vurdert hva hun virkelig ville gjøre. Pandemien ga henne tid til å reflektere, og da muligheten fra SSB dukket opp, bestemte hun seg for å gripe sjansen. Hun søkte på ulike utdanninger og kom inn på Folkeuniversitetets Fagskole, hvor hun startet på regnskapskonsulent-utdanningen. – Jeg er veldig glad for at jeg ikke kom inn på bachelorgraden innen økonomi. De 60 studiepoengene fra FU Fagskole var akkurat nok, sier Charlotte.
En ny start
Charlotte tok en dristig avgjørelse og sa opp jobben sin før hun begynte på utdanningen. Med tillit til sine egne evner, var hun sikker på at hun ville finne en ny jobb. Kort tid etter at hun startet på Folkeuniversitetet, fikk hun en jobb på sykehuset i Tønsberg, og ikke lenge etterpå ble hun tilbudt en stilling på et regnskapskontor, hvor hun jobber i dag.
– Jeg søkte på mange jobber og kom inn på mange intervjuer. Det var alltid noen som var litt bedre, men jeg mistet ikke motet. Da jeg søkte på jobben jeg har nå, tok jeg en telefon til dem og meldte min interesse. Utdanningen min ble en viktig faktor i at jeg fikk jobben så tidlig i utdanningen min, forteller Charlotte.
Å være student og jobbe samtidig
For Charlotte var det en utfordring å balansere utdanning og jobb, men hun fant raskt en måte å få det til å fungere.
– Jeg gikk hardt ut fra start, og gav mye av meg selv, men skjønte raskt at sånn kunne jeg ikke ha det i lengden. Jeg var på alle samlingene og deltok aktivt i oppgavene, men jeg klarer ikke å lese fagbøker fra perm til perm. Praktisk oppgaveløsning var perfekt for meg, sier Charlotte.
Favorittfaget hennes var digitalisering, hvor hun kunne fordype seg i hvordan kunstig intelligens påvirker fagområdet. Charlotte trives godt i sin nåværende jobb og setter pris på å kunne bruke kunnskapen hun har tilegnet seg direkte i arbeidshverdagen.
En ny rolle som regnskapsmedarbeider
Charlotte har funnet sin plass på regnskapskontoret, hvor hun trives med både arbeidsoppgavene og kollegene.
– Jeg har allerede vært her i snart to år nå, og tida flyr. Regnskapsverden er i forandring, og det er mye mer kundekontakt og kundeveiledning i dag. Min erfaring med kundeservice har vært en stor fordel, sier hun.
Charlotte understreker betydningen av å være glad i mennesker, strukturert, og å kunne se helheten i regnskapsrollen.
– Det er ikke sikkert du trenger å være så veldig god på tall, fordi du får mye servert i programvarene, og utdanningen gir deg det du trenger av kunnskap Men du trenger å være utadvendt og flink med mennesker, avslutter hun.
Charlottes historie viser at det aldri er for sent å skifte karrierevei og følge sine lidenskaper. Med utdanning fra Folkeuniversitetets Fagskole har hun funnet en ny retning og trives nå i rollen som regnskapsmedarbeider.
– Kanskje en gang i fremtiden kommer jeg tilbake for en fagskoleutdanning innen ledelse, men akkurat nå trives jeg der jeg er, avslutter Charlotte med et smil.
Regnskapskonsulent
Denne utdanningen gir deg den nødvendige teoretiske kunnskapen og de praktiske ferdighetene som kreves for å bli en sentral ressurs i enhver bedrifts økonomi- og regnskapsavdeling. Utdanningen vil ruste deg med ferdighetene som trengs for å føre regnskap fra start til slutt, inkludert lønnskjøringer, terminavstemminger, enkel skatteberegning og nøkkeltallsanalyse. Det blir også lagt vekt på din evne til å anvende IT-baserte systemer for regnskap, lønn og årsavslutning, samt å delta i digitaliseringsprosjekter. Du kan søke om studieplass via Samordna opptak. Søknadsperioden for hovedopptaket er fra 1. februar til 15. april. Dersom det er ledige studieplasser etter hovedopptaket, vil det være mulig å søke på det fra slutten av mai til begynnelsen av september. Studieoppstart er i begynnelsen av september.