Camilla, fra montør til trainee prosjektleder
Å være student ved Folkeuniversitetets Fagskole var ikke bare en lærerik tid, det ble en reell forvandling. Camilla Høgøy (25) fra Sotra, deler sin historie om hvordan Fagskolens utdanning har bidratt til å forme hennes karriere, og hvordan dette har åpnet nye dører for henne.
Tekst: Fatima Yusuf
– Jeg har aldri vært veldig skoleflink, men som voksen følte jeg meg mer moden og klar for en ny utfordring. Jeg hadde ikke trodd at jeg kunne fullføre en utdanning, men da jeg hørte om Prosjektledelse ved Folkeuniversitetets Fagskole, bestemte jeg meg for å gi det en sjanse, innrømmer Camilla.
Camilla Høgøy startet sin yrkeskarriere innen elektro på videregående. Etter å ha fullført læretiden og fått fagbrevet, ønsket hun å utforske nye muligheter. Hun kjente på behovet for mer ansvar og ønsket å være mer involvert i forarbeidet før ting ble bestemt og levert. For å kunne delta tidligere i prosessene ble utdanningen innen prosjektledelse en viktig avgjørelse.
Å kombinere jobb med skole
Med en jobb som montør, der skiftarbeid og lange dager var normen, var det nødvendig med en utdanning som kunne tilpasses hennes travle arbeidsliv. – Jeg trodde først at det ville være umulig å gjennomføre utdanningen ved siden av full jobb, men skolen viste seg å være utrolig imøtekommende og fleksibel, sier Camilla.
Med et smil deler Camilla entusiastisk sin erfaring med å balansere deltidsutdanning og fulltidsjobb. Utdanningsløpet kunne til tider kjennes både krevende og tungt, men med fokus, god planlegging og åpen dialog med skolen og arbeidsgiver, var det absolutt gjennomførbart.
Fagene i utdanningen viste seg å være både spennende og varierte. – Det var gøy å lære mer om fag som kommunikasjon, økonomi, strategi, sier Camilla ,og forteller videre at hun hadde stort utbytte av å samarbeide med sine medstudenter og delta i gruppeoppgaver under samlingene.
Fra montør til trainee prosjektleder
Med støtte fra både skolen og arbeidsgiveren, lyktes Camilla ikke bare med å fullføre utdanningen, men hun har også sikret seg en traineer prosjektlederstilling. – Min arbeidsgiver var veldig positiv til at jeg tok denne utdanningen. Det er bedre for dem å fremme interne ansatte som kjenner til hvordan ting gjøres i bedriften, og nå ser jeg frem til å ta fatt på den nye rollen min, sier hun entusiastisk.
Camillas historie er en inspirasjon for alle som vurderer å ta skrittet inn i prosjektledelsens verden. – Fagskolen ønsker virkelig at studentene skal lykkes. Det var en god følelse, spesielt når man ikke føler at man er så skoleflink i utgangspunktet, avslutter hun.
Hvis du, som Camilla, ønsker å utvikle deg og ser etter en praktisk og fleksibel prosjektledelsesutdanning, kan du finne mer informasjon om Folkeuniversitetets Fagskoles tilbud under denne saken. Ta steget og åpne døren til en spennende karriere i prosjektledelse!
Prosjektledelse
Prosjektarbeid har blitt en stadig mer fremtredende arbeidsform i dagens virksomheter, og vår fagskoleutdanning gir deg nødvendig innsikt og ferdigheter innen praktisk prosjektledelse. Utdanningen fokuserer på å gi deg en dyp forståelse for prosesser og verktøy innen ledelse på både operativt og strategisk nivå, med vekt på praktisk anvendelse i arbeidshverdagen. Med søkelys på prosjektledelse, -styring, og -organisering, rustes du med de konkrete ferdighetene som er nødvendige for å lykkes som prosjektleder. Dette skjer med vekt på praktiske eksempler for rask bruk i arbeidslivet. Du kan søke om studieplass via Samordna opptak. Søknadsperioden for hovedopptaket er fra 1. februar til 15. april. Dersom det er ledige studieplasser etter hovedopptaket, vil det være mulig å søke på det fra slutten av mai til begynnelsen av september. Studieoppstart er i begynnelsen av september.