Samiskkurs nybegynner, basisbruker – Davvin 1 (A1)

Davvin kursene er en serie på fire lærebøker med CD, som til sammen gir deg kjennskap til nordsamisk språk og kultur. Det kreves ingen forkunnskaper i samisk eller grammatikk.

Du får tilbakebetalt kursavgiften når du har  fullført kurset.

Om kurset

Dette lærer du

Allerede etter Davvin 1 vil du kunne snakke litt samisk. Du lærer du blant annet:

  • å fortelle hva du heter
  • å si hvor du bor
  • å fortelle hva du arbeider med
  • å stille enkle spørsmål som å spørre om veien eller å bestille noe å spise og drikke
  • å kunne skrive enkle setninger på samisk hverdagsspråk

Du får også øvelse i å forstå talt samisk.

Hvem er kurset for

Kurset er beregnet på deg som ønsker å forstå, snakke og skrive samisk hverdagsspråk,  

enten du er norsktalende same som vil gjenopplive kunnskapen om ditt opprinnelige morsmål,  at du ser du  vil ha nytte av å kunne samisk på grunn av jobben eller at du rett og slett er interessert i å lære om nordsamisk språk og kultur.

Gjennomføring

Davvin 1 kurset består av lærebok og lyd-del (CD-er) som gjengir samtaler og presenterer ulike temaer fra læreboka. Hver lærebok har 12-13 kapitler med tekst, kommentarer, lytteøvelser og skriftlige øvingsoppgaver som du sender inn for retting og kommentarer.

Du bestemmer selv hvor fort du vil gå fram, men vi anbefaler at du bruker maks et år per kurs. Vi vil anslå arbeidsinnsatsen til å være en dag, kanskje to, på hver av de fem studieenhetene. Du kan også gjennomføre kurset sammen med andre i en gruppe.

NB! Kursavgiften blir refundert etter at du har fullført kurset – det er en statsstøtteordning som gjør det slik. Når læreren har rettet den siste besvarelsen din, får du kursbevis og litt seinere får du kursavgiften refundert av oss. Kurset blir altså gratis dersom du fullfører.

Lærere

Oppgavesvarene dine blir rettet og kommentert av en svært dyktig språklærer.

Du har valgt:

Davvin 1 - nivå A1 - brevkurs

Davvin retter seg mot deg som ønsker å lære nordsamisk. Det kan være fordi du: har samisk bakgrunn, men har mistet kontaktenmed det samiske spåket er inngiftet i en samisk familie eller arbeideri et samisk miljø arbeider et sted hvor det kreves kunnskaper isamisk Kautokeino-dialekten er lagt til grunn for språket i kurset.

Undervisningsform:
Nettstudier
Samlet pris:
3750
Kursid:
170

Lignende kurs

DAVVIN 1 - nivå A1 - nettstudier

Davvin 1 - Nettbasert.Kurset er for nybegynnere, ogretter seg mot deg som ønsker å lære nordsamisk . Kurset bygger på boken DAVVIN 1. Det gir kjennskap til nordsamisk språk og kultur. Det kreves ingen forkunnskaper i samisk språk eller gramatikk.Kursinnholdet består av lærebok; ekstrastoff, digitale oppgaver og lydfiler. Det er Kautokeino-dialekten som er lagt til grunn for språket i kurset.Etter fullført kurs og alle innleveringer er registret, får du kursbevis og info om refusjon. 

Undervisningsform:
Nettstudier
Samlet pris:
3750
Undervisningstimer:
0
Kursid:
391