Norskkurs høyere mellomnivå: forberedelse til Norskprøven (B2)

Ønsker du å studere ved en norsk høyskole eller et norsk universitet? Norskprøven nivå B2 gir grunnlag for opptak til høyere utdanning. På dette kurset får du trening i å løse eksamensoppgaver, slik at du blir i bedre stand til å oppnå nivå B2 i ferdighetene du testes i på Norskprøven. Du styrker de kommunikative ferdighetene dine, slik at du kan bruke språket mer selvstendig i tekst og tale.

Folkeuniversitetet er offentlig godkjent tilbyder av norskopplæring. Det betyr at om du tar norskkurs med undervisningsformen virtuelt klasserom, godkjennes kurstimene av UDI ved søknad om varig oppholdstillatelse.

Norskkurs-norskprøven

Undervisningen retter seg mot Norskprøvens to deler:

Skriftlig del

Du lærer å skrive korte tekster som viser synspunktene dine om et emne på en klar og forståelig måte. Vi fokuserer på:

• tekstoppbygging
  • grammatikk
  • ord og uttrykk
  • rettskriving
  • tegnsetting

Muntlig del

Gjennom praktiske øvelser trener du på å kunne delta i samtaler på et selvstendig nivå, og å kunne snakke om kjente og personlige emner. Vi jobber spesielt med:

• vokallengde
  • uttale av enkeltlyder
  • samtalestrukturer
  • å uttrykke egne meninger og opplevelser på forståelig og god norsk

Kurset er utviklet for deg som skal ta Norskprøven på B2-nivå. Du bør ha forkunnskaper tilsvarende Norskkurs høyere mellomnivå B2.

Test deg selv

Er du usikker på hvilket nivå du er på? Da er nivåtesten for deg. Den tar mellom en halvtime til halvannen time å gjennomføre. Ta testen på Eurotest.

Kurset er praktisk rettet, og baserer seg på kunnskapene du har i norsk fra før. Gjennom repetisjon, praktiske øvelser og teknikker øver du på de ferdighetene som kreves for å kunne bestå Norskprøven B2. I løpet av kurset får du gjennomføre lese- og lytteprøver av samme type som dem du vil få på Norskprøven, slik at du stiller godt forberedt. Kurset er intensivt og krever en del hjemmearbeid. For å få fullt utbytte av kurset, spesielt den muntlige delen, bør du delta aktivt i undervisningen.

Kursene kan tas som ordinær klasseromsundervisning, virtuelt klasserom eller kombinert undervisning.

Lærerne våre har utdanningsbakgrunn innen språk og/eller pedagogikk samt undervisningserfaring. De underviser i morsmålet sitt eller har kompetanse i språket de underviser i på morsmålsnivå. I tillegg til å formidle kunnskap sørger de for å motivere og aktivisere kursdeltakerne og skape en vennlig atmosfære og et trygt og trivelig språkmiljø.

Du melder deg opp til Norskprøven på www.norskproven.no. Du er selv ansvarlig for å melde deg opp. Frist for oppmelding er cirka to måneder for prøvedatoen.

Veien videre

Etter Norskkurs høyere mellomnivå B2 bør du være i stand til avlegge Norskprøven på nivå B2.

Lignende kurs

Undervisningsform: