Pensjonistuniversitetet Asker

Medlemskap i Pensjonistuniversitetet Asker omfatter elleve foredrag pr. år. De holdes i Teatersalen i Asker kulturhus, torsdager, kl 1100-1300. Etterpå er det anledning til å kjøpe kaffe og kake i øvre foajé. Foredragene er åpne kun for medlemmer. Medlemskapet koster Kr 400,- pr. år. Spørsmål om medlemskap: Kontakt Edit Geri Skattør, tlf. 66 98 99 00, edit.skattor@folkeuniversitetet.no

Sted

Endre

Pris400,-

Om kurset

Program våren 2020

 • 16. januar        Tormod Heier: "Kan Forsvaret forsvare Norge?"
 • 6. februar         Johan Kofstad: "Med Vinje, Ibsen og Grieg i fjellheimen"
 • 12. mars          Petter Hagemo: "Krøll i kalenderen. Når er egentlig 1. påskedag?"
 • 2. april            Anne Sverdrup-Thygeson: "Insektenes planet – om de rare, nyttige og fascinerende småkrypene vi ikke kan leve uten"
 • 23. april          Grethe Fatima Syéd: "«En sommer med Nedreaas»  - om Torborg Nedreaas
 • 7. mai             Knut Erling Wedul: "Silkeveien fra Istanbul via Sentral-Asia og til Beijing i Kina"

Presentasjon av foredragsholderne

Tormod Heier er oberstløytnant i Hæren og forsker ved Institutt for ledelse og militære operasjoner, ved Forsvarets høgskole i Oslo. Han leder forskningsprogrammet Personell og kompetanse, som finansieres av Forsvarsdepartementet i perioden 2015 til 2020. Han har utgitt bøkene Et farligere Norge? Balansen mellom USA i vest og Russland i øst og Bombingen av Libya - krigens uutholdelige letthet i 2019.

Johan Kofstad  er lege og har i 25 år vært akitv i Norges Røde Kors Hjelpekorps med fjellredningstjenesten som spesialinteresse. I ca. 45 år har Kofstad reist rundt i landet og holdt foredrag om Fjell-Norge. Han har lagt
vekt på hvordan kunstnerne våre har blitt inspirert av fjellet, og hvordan det har resultert i dikt, komposisjoner og malerier.

Petter Hagemo er lege og spesialist i barnesykdommer. Helt siden gymnastiden ahr han vært opptatt av kalendre og tidsregning, og vil ta for seg påskedatering spesielt.

Anne Sverdrup-Thygeson er professor i bevaringsbiologi og har forsket på insekter i mange år. Hun underviser i naturforvaltning og biologisk mangfold i skog. Våren 2018 ga hun ut sin første bok Insektenes planet. Om de rare,
nyttige og fascinerende småkrypene vi ikke kan leve uten. Boka fikk strålende kritikker, ble nominert til Brageprisen som årets beste populærvitenskapelige bok, og er solgt til mer enn 20 land. 

Grethe Fatima Syéd er cand.philol.  i nordisk litteratur. Hun skrev doktorgrad om Olav Duun og har gitt ut boka Olav Duun. Kunsten, døden og kjærlighetens dikter.  Hun er styreleder i Torborg Nedraas-selskapet.

Knut Erling Wedul - har jobbet med barn og unge i Oslo kommune, men har de siste årene valgt å jobbe selvstendig som reiseleder, guide, lærer, mentor og foredragsholder. Han er opptatt av historie og har gjennomført reiser på sykkel utenom allfarvei i verden. På de siste 11 årene har han vært innom 52 land på 5 kontinenter. Han vil snakke om sine erfaringer og opplevelser på disse sykkelturene.  

Spørsmål? Kontakt en av våre studiekonsulenter.

Kontakt oss

Kursoversikt/Meld deg på

Velg sted, se pris og dato

Velg kurs

 • Pris 400
 • Timer 22
 • Tidspunkt 11.00 - 13.00
 • Sted Asker kulturhus
 • Start16.01.2020
 • Slutt31.12.2020