Pensjonistuniversitetet Asker

Medlemskap i Pensjonistuniversitetet Asker omfatter elleve foredrag pr. år. De holdes i Teatersalen i Asker kulturhus, torsdager, kl 1100-1300. Etterpå er det anledning til å kjøpe kaffe og kake i øvre foajé. Foredragene er åpne kun for medlemmer. Medlemskapet koster Kr 400,- pr. år. Spørsmål om medlemskap: Kontakt Edit Geri Skattør, tlf. 66 98 99 00, edit.skattor@folkeuniversitetet.no

Sted

Endre

Pris400,-

Om kurset

Program høsten 2019

 • 12. september   Cecilie Arentz-Hansen: "Norges første kvinnelige leger, og tiden de virket i."
 • 10. oktober       Lasse Espelid: "En god latter forlenger livet"
 • 31. oktober       Per Kristian Aale: "Italienernes opprør mot mafiaen"
 • 14. november    Audun Aas: "Smertemysteriet"
 • 5. desember     Håkon Glørstad: "Vikingskipenes historie,Hvorfor skal vi ta være på vikingskipene?"

Presentasjon av foredragsholderne

Cecilie Arentz-Hansen er lege og forfatter. Hun har arbeidet i privat praksis og ved flere sykehus, fra 2015 som overlege og enhetsleder ved Oslo Universitetssykehus. Arentz-Hansen har formidlet medisinsk kunnskap til fagfolk og til publikum i alle aldre. Sammen med flere har hun grunnlagt helsenettstedet lommelegen.no.

Lasse Espelid er en jurist, og jobbet etter endt utdanning i Utenriksdepartementet og Norges Eksportråd, med utstasjonering to år i Tyskland. Han har ca. 15 års praksis som freelance-medarbeider i NRK-Fjernsynet, bl.a. som programleder for programmet «Fleip eller Fakta» i sin tid. 

 Per Kristian Aale er en norsk journalist og forfatter. Han har studert russisk og statsvitenskap i tillegg til journalistikk. De siste 14 årene har han jobbet i Aftenposten som gravejournalist og korrespondent i Moskva og Brussel. Han har fått flere priser, deriblant Brosteinsprisen fra Kirkens bymisjon og Regjeringens menneske-rettighetspris for journalister. Aale har skrevet boken «De modige - italienernes opprør mot mafiaen».

Audun Aas er spesialist i anestesiologi. Gjennom årene ble han stadig mer interessert i fenomenet smerte, og arbeider nå bare med vurdering og behandling av smertetilstander. Han utga "Smerteboken - fra vondt til bedre" 2018. Boken oppsummerer moderne kunnskap om smerte som fenomen og ulike smertetilstander, inkludert behandlingsmuligheter. Den tar også opp smertehistorie, genetikk, psykologi, kjønnsforskjeller, placebofenomenet, livsstil og smerte i ulike aldersgrupper.

Håkon Glørstad er direktør ved Kulturhistorisk museum og professor i arkeologi v/UiO. Glørstad har drevet omfattende forskning på nordeuropeisk steinalder og har skrevet flere bøker om emnet. De siste årene har han arbeidet aktivt med å planlegge og sikre finansiering av nytt Vikingtidsmuseum på Bygdøy - et prosjekt som vil sikre og gjøre tilgjengelig denne unike verdensarven for kommende generasjoner.

Spørsmål? Kontakt en av våre studiekonsulenter.

Kontakt oss

Kursoversikt/Meld deg på

Velg sted, se pris og dato

Velg kurs

 • Pris 400
 • Timer 22
 • Tidspunkt 11.00 - 13.00
 • Sted Asker kulturhus
 • Start17.01.2019
 • Slutt31.12.2019