Vestlandet (Hordaland, Rogaland og Sogn og Fjordane)

Folkeuniversitetet Vestlandet dekker fylkene Rogaland, Hordaland og Sogn og Fjordane. Vi har fem studiesteder i regionen: Stavanger, Haugesund, Bergen, Sotra, Førde og Florø og er regionens største voksenopplæringsinstitusjon. Du kan nå alle kurssteder gjennom sentralbordet vårt på telefon 55 55 36 10.

Der du er, når du trenger det

Hos oss kan du få opplæring i universitets- og høyskolefag, språkopplæring (både norskopplæring og fremmedspråk), fagskoleutdanninger, videregående skole og fagopplæring for voksne. Vi har også en stor avdeling for praktisk estetiske fag – eller hobby, kultur og fritid.

Vi setter opp kurs og utdanninger på hele Vestlandet, uavhengig av studiestedene våre. Noen av opplæringstilbudene våre gjennomføres ved hjelp av klasserom på nett. Det vil si at du trenger ikke reise til et undervisningssted for å følge opplæringen. Dette er utdanninger du kan ta hjemmefra eller i studiegrupper. Du følger læreren via egen PC i sann tid. Du stiller spørsmål direkte til læreren. Læreren og de andre som følger utdanningen både ser og hører deg.

På Vestlandet siden 1935

Folkeuniversitetet Vestlandet er en del av studieforbundet Folkeuniversitetet. Vi ble stiftet i 1864 av studentersamfunnet i Oslo. På Vestlandet har vi vært siden 1935. Vi er en non profitt organisasjon som har som samfunnsoppgave å gi mennesker kurs og utdanninger uavhengig det offentlige utdanningssystemet. Vi samarbeider med utdanningsinstitusjoner over hele landet for å kunne tilrettelegge for lokale utdanningstilbud.

Styret vårt

Styreleder

Tove Ormevik

Nestleder

Sunniva Schultze-Florey

Lars Kolnes

Arild Hjelmeland

Louise Sondrup

Medlem (tillitsvalgt)

Helene Oestreich

Varamedlem

Kjell Erik Olaisen

Varamedlem

Ingvild Andersen

Rektor er Torgeir Toppe og administrasjonssjef er Susanne Schmachtenberg.