Sykurs: Teknikkurs med overlock

På dette sykurset lærer du å sy en kjole eller topp i elastisk materiale helt fra bunnen av. Vi bruker tidsriktige ferdigmønstre og går igjennom hvordan det er mest hensiktsmessig å gå fram i sømprosessen. Du lærer å gjøre ulike designendringer slik at plagget kan gis ulikt uttrykk og passe til forskjellige anledninger. Kurset har fokus på søm og sømutfordringer en opplever ved bruk av overlockmaskin.

Sykurs: Kjole med overlock

Om kurset

Dette lærer du

  • treing og sammensying med 3 og 4-tråds overlock
  • bruk av vanlig symaskin ved søm i elastiske materialer
  • søm av aktuelle detaljer for kjolen
  • bruk av ferdigmønster
  • klipping og merking

 

Overlockmaskin er en spesialmaskin som gjør at det man syr får et profesjonelt utseende. Maskinen er spesielt egnet til å sy i elastiske stoffer. Den bruker mange tråder og et knivblad skjærer sårkanten ren. Målet med dette kurset er at du skal bli komfortabel med å bruke overlockmaskin.

Skolen disponerer noen overlockmaskiner, men har du egen maskin, oppfordrer vi deg til å ta denne med slik at du blir bedre kjent med din egen maskin. Vi har ikke mulighet til å gi opplæring i bruk av ulike overlockmaskiner, denne opplæringen gis av maskinforhandlerne.

Hvem er kurset for

Kurset passer for alle som syr klær, uavhengig av nivå. Dersom du aldri har sydd før, anbefaler vi å først ta introduksjonskurset Sykurs: Forkurs.

Gjennomføring

Læreren går gjennom og viser de ulike teknikkene i plenum, før deltakerne syr selv under veiledning ved symaskinen.

Lærere

Lærer på kurset er Anita Roth. Anita har svennebrev i kjole- og draktsøm. Hun er dessuten utdannet designer fra moteskolen Esmod, hvor hun også er lærer, og har praktisk-pedagogisk utdanning fra Høgskolen i Akershus. Anita har tidligere vært hovedlærer på Folkeuniversitetets fagutdanning i søm og design. Videre er hun verksmester på Kunsthøgskolen i Oslo ved avdelingen for design, klær og kostymer.

Eksamen

Det er ingen eksamen etter kurset. Du får kursbevis ved minimum 75 % oppmøte.

Spørsmål? Kontakt en av våre studiekonsulenter.

Kontakt oss

Lignende kurs

Sykurs: Teknikkurs med overlock

På dette sykurset lærer du å sy en kjole eller topp i elastisk materiale helt fra bunnen av. Vi bruker tidsriktige ferdigmønstre og går gjennom hvordan det er mest hensiktsmessig å gå fram i sømprosessen. Du lærer å gjøre ulike designendringer slik at plagget kan gis ulikt uttrykk og passe til forskjellige anledninger. Kurset har fokus på søm og sømutfordringer en opplever ved bruk av overlockmaskin. Fredag kl.1800- 2130, lørdag kl. 1200-1800 og søndag kl. 1000-1700. Lærer er Anita Roth

Undervisningsform:
Klasseromsundervisning
Sted:
Oslo, Rolf Wickstrøms vei 15, Nydalen
Samlet pris:
3200
Undervisningstimer:
20
Tidspunkt:
18.00 - 17.00
Dager:
Fre, Lør, Søn
Start:
23.10.2020
Slutt:
25.10.2020
Kursid:
3338040484