Sykurs: Søm av fôret drakt/dressjakke

Dette er et videregående sykurs for deg som vil lære teknikkene for å sy en fôret jakke. I løpet av kurset syr du en klassisk fôret drakt/dressjakke med slag og krage, passepoilerte lommer og tosømserme med sliss.

Om kurset

Dette lærer du

  • å ta mål
  • avtegning og tilpasning av mønster
  • klipping og merking
  • innprøving og endring av mønster
  • å sy detaljer som slag, krage, passepoilert lomme og sliss
  • ulike søm- og presseteknikker
  • fôring av jakke

Hvem passer kurset for?

Dette er et videregående kurs for deltakere som har gjennomført Sømskolen og som vil lære å sy fôret jakke.

Gjennomføring

Læreren går gjennom og viser ulike teknikker i plenum, før deltakerne øver seg under veiledning. Det legges opp til en del hjemmearbeid mellom hver kursgang, så du må ha tilgang til symaskin. Kurset starter en lørdag med en sekstimersøkt slik at vi kommer godt i gang. Deretter går kurset annenhver torsdag slik at du får tid til å ferdigstille det du har begynt på mellom hver kursgang. Ta med deg ferdig dampet ullmateriale til første kursgang.

Undervisningen foregår i et lyst, luftig og totalrenovert sømverksted med klippebord og symaskiner fra samarbeidspartneren vår Janome.

Lærere

Lærer på kurset er Anita Eriksen Zagury. Hun har svennebrev i kjole- og draktsøm og har tatt hovedfag ved insitutt for klær og kostymer ved Kunsthøgskolen i Oslo. I tillegg har hun praktisk-pedagogisk utdanning fra Høgskolen i Østfold. Anita har jobbet i Den kulturelle skolesekken og drevet eget firma i 15 år. Hun har undervisningserfaring som kursleder og vikarhjelp ved Kunsthøgskolen i Oslo. Anita underviser på Folkeuniversitetets fagutdanning i søm og design samt på våre kveldskurs.

Eksamen

Det er ingen eksamen etter kurset. Du mottar kursbevis ved minimum 75 % oppmøte.

Spørsmål? Kontakt en av våre studiekonsulenter.

Kontakt oss

Lignende kurs

Sykurs: Søm av fóret drakt/dressjakke

Dette er et videregående sykurs for deg som vil lære teknikkene for å sy en fôret jakke. I løpet av kurset syr du en klassisk fôret drakt/dressjakke med slag og krage, passepoilerte lommer og tosømserme med sliss. Kurset starter med en kickof på lørdag 9. januar og fortsetter annen hver torsdag fra 21. januar. Lærer er Anita Eriksen Zagury

Undervisningsform:
Klasseromsundervisning
Sted:
Oslo, Rolf Wickstrøms vei 15, Nydalen
Samlet pris:
4550
Undervisningstimer:
30
Tidspunkt:
10.00 - 21.30
Dager:
Tor, Lør
Start:
Kursstart: Lørdag 9. januar, kl. 1000. Kurset fortsetter deretter annen hver torsdag kl. 1730 fra 21. januar
Slutt:
01.04.2021
Kursid:
3337400484