Bunadsdeler

Kulturarv, røtter og tilhørighet er stikkord for det vi føler for våre fargeglade nasjonaldrakter, som vi bærer med stolthet ved høytidelige anledninger. På kurset får du innsikt i bunadstradisjonen og lærer å sy bunad eller bunadsdeler i tråd med denne tradisjonen.

Sted

Endre

Varighetett semester
Pris4 290,-

Om kurset

Dette lærer du

Du lærer å sy bunad eller bunadsdeler fra  fra fylket kurset arrangeres i. Det kan være søm av en hel bunad, bunadsskjorte til mann og kvinne, eller deler til kvinnebunad. Det undervises også i belte og brystduk; broderi og perlebroderi.

Gjennomføring

Du arbeider med din egen bunad i  en liten gruppe.  Underveis får du god veiledning fra vår erfarne lærer.

Den som skal bruke  bunaden må møte opp til måltaking og prøving. Det  kreves vanligvis 2 til 3 kurs for å fullføre en hel voksenbunad. Etter hvert som du utvikler dine ferdigheter og sykunnskaper kan du arbeide en del hjemme med bunaden mellom hver kurskveld.

Hvem er kurset for

Kurset passer for deg som ønsker å lage bunad til deg selv eller andre. Det er en fordel om du har noen sydd litt tidligere,  men det er ikke noe krav for å kunne delta.

Lærer

Det kreves lang erfaring for å undervise på kurs i bunadsøm. Hver bunad er unik, og læreren må ha opplæring i hver enkelt av dem En del av våre lærere har fagbrev som bunadstilvirker, alle har lang erfaring i faget.

Eksamen

Det er ingen eksamen etter kurset. Du får kursbevis ved minimum 75 % oppmøte. 

Spørsmål? Kontakt en av våre studiekonsulenter.

Kontakt oss

Kursoversikt/Meld deg på

Velg sted, se pris og dato

Velg kurs

  • Pris Fra kr. 4290,-
  • Timer 40
  • Tidspunkt 16.00 - 20.00
  • Sted Folkeuniversitetet
  • StartAugust/ september 2020
  • Slutt30.11.2020
Her kan du registrere di interesse for bunadskurs i Bergen og omegn. Ved å registrere deg her, kjem du inn på ei venteliste, og vil kunne bli kontakta dersom vi får ledig plass på nokre av bunadskursa for kvinnebunad som skal gå hausten 2020. Skriv gjerne om du ønsker å gå på kurs på dagtid, eller på kveldstid.