Kurs for voksne med utviklingshemming

Disse kursene er spesielt tilrettelagt for deg som er voksen med utviklingshemming. Du kan velge mellom mange ulike emner, fra musikk til data. Vi legger stor vekt på å sette sammen grupper hvor du vil trives godt.

Du får individuelle læringsmål som handler om å opprettholde lært kunnskap og forbedre dine kunnskaper og ferdigheter. Ut fra dine kunnskaper og interesser blir du tilbudt kurs i:

• avis/litteratur og samfunnsfag for viderekomne
  • tegning, form, farge, søm
  • malekurs
  • datakurs I og II
  • lek med tall - regning i hverdagen
  • musikk - rockeband
  • kor for alle
  • rytmekurs spesielt tilpasset multifunksjonshemmede
  • kafékurs
  • helsedans

Hvem passer kurset for

Kursene passer for deg som har en utviklingshemming og har lyst å lære sammen med andre.

Du lærer gjennom forskjellige aktiviteter og praktiske øvelser som bygger på det du kan fra før.

Kursene ledes av spesialpedagoger med erfaring i å jobbe med voksne med utviklingshemming.

Last ned brosjyre (PDF).

Det er ingen eksamen etter kurset. Du får kursbevis ved minimum 75 % oppmøte.

Lignende kurs

Kurs for utviklingshemmede

Folkeuniversitetet Øst ser det som like viktig å kunne gi ungdom og voksne med utviklingshemming anledning til å gå på kurs på lik linje med andre i samfunnet vårt. Dette tilbudet har eksistert i snart 40 år. Kursene starter tirsdag 8. september kl. 1800. Alle kursene går samtidig og har felles pause fra kl. 1900-1930. Ved påmelding: noter i kommentarfeltet hvilket kurs som er aktuelt.

Undervisningsform:
Klasseromsundervisning