Kokk - intensivkurs

Fagbrev kokk – intensivkurs passer for deg som har lang og allsidig arbeidserfaring innenfor yrket og ønsker å formalisere kompetansen din.

Dette kurset forbereder deg til å ta teorieksamen for praksiskandidat.

Sted finnsnes

Endre

Varighetett semester

Om kurset

Dette lærer du

Faget er delt inn i fire hovedområder.

Råvarer og produksjon

  • behandling og utnyttelse av råvarer og hel- og halvfabrikater
  • råvarenes egenskaper og bruksområder
  • planlegging av måltider med vekt på smaksopplevelse, sensorikk, estetikk, ernæring og økonomi
  • arbeidsteknikker, produksjonsmetoder og oppbevaring, ressursutnyttelse
  • effektiv og økonomisk drift.

Meny

  • planlegging av menyer til daglig drift og ved spesielle anledninger for ulike grupper ut fra religion og levevaner
  • spesialkost
  • tilpasning og bruk av oppskrifter og porsjonsberegning
  • riktig bruk av fagterminologi

Hygiene og kvalitetsstyring

  • mattrygghet og hygiene i alle ledd
  • gjeldende regelverk og kvalitetsstyringssystemer

Bransje, bedrift og miljø

  • organisering, arbeidsforhold, økonomisk resultat, service, samarbeid og kommunikasjon
  • etikk, helse, miljø og sikkerhet samt relevante regelverk

Mer informasjon om utdanningen, finner du i læreplanen på Utdanningsdirektoratet sine nettsider.

Hvem er kurset for

Kurset passer for deg som har minst 5 års allsidig praksis fra arbeid innenfor kokkefaget og som ønsker svennebrev.

Har du utenlandsk grunnskole, bør du ha muntlige og skriftlige norskkunnskaper tilsvarende Norskprøven på B1-nivå.  

 Gjennomføring

På intensivkurset foregår undervisningen på deltid over bare ett semester. Du må derfor påregne mye egeninnsats mellom samlingene.

Undervisningen foregår som klasseromsundervisning og/eller klasserom på nett. Den er basert på pensum, gruppearbeid, diskusjoner og individuell oppgaveløsning. Du vil også få trening i eksamensskriving.

Lærere

Alle våre lærere har yrkeserfaring i faget de underviser i, samt pedagogisk bakgrunn.

Finansiering

Er du medlem i en fagorganisasjon, kan du søke om utdanningsstipend hos dem.

Eksamen

Som praksiskandidat tar du en teorieksamen i programfaget for kokker. Eksamen arrangeres to ganger i året (juni og desember) og oppmeldingen skjer på www.privatistweb.no

Veien videre

For å kunne ta fagprøven, må du ha bestått teorieksamen, og dokumentere minimum fem års relevant arbeidserfaring. Det er Fagopplæringskontoret i fylket du bor i som vurderer og godkjenner praksisen din og som arrangerer fagprøven.

Bestått fagprøve fører frem til svennebrev i kokkefaget.

Spørsmål? Kontakt en av våre studiekonsulenter.

Kontakt oss

Kursoversikt/Meld deg på

Velg sted, se pris og dato

Velg kurs

  • Pris 14000
  • Timer 60
  • Sted Klasserom på nett
Klasserom på nett – hvordan fungerer det? Du følger undervisningen fra egen PC en kveld i uken.Forelesningene skjer direkte med toveis dialog mellom foreleser og deltakere.I tillegg blir undervisningen tatt opp slik at du kan se den når du vil senere.Det må påregnes en del selvstudium og egeninnsats i tillegg til forelesningene.