Kokk - intensivkurs

Fagbrev kokk – intensivkurs passer for deg som har lang og allsidig arbeidserfaring innenfor yrket og ønsker å formalisere kompetansen din.

Dette kurset forbereder deg til å ta teorieksamen for praksiskandidat.

Varighetett semester

Om kurset

Dette lærer du

Faget er delt inn i fire hovedområder.

Råvarer og produksjon

  • behandling og utnyttelse av råvarer og hel- og halvfabrikater
  • råvarenes egenskaper og bruksområder
  • planlegging av måltider med vekt på smaksopplevelse, sensorikk, estetikk, ernæring og økonomi
  • arbeidsteknikker, produksjonsmetoder og oppbevaring, ressursutnyttelse
  • effektiv og økonomisk drift.

Meny

  • planlegging av menyer til daglig drift og ved spesielle anledninger for ulike grupper ut fra religion og levevaner
  • spesialkost
  • tilpasning og bruk av oppskrifter og porsjonsberegning
  • riktig bruk av fagterminologi

Hygiene og kvalitetsstyring

  • mattrygghet og hygiene i alle ledd
  • gjeldende regelverk og kvalitetsstyringssystemer

Bransje, bedrift og miljø

  • organisering, arbeidsforhold, økonomisk resultat, service, samarbeid og kommunikasjon
  • etikk, helse, miljø og sikkerhet samt relevante regelverk

Mer informasjon om utdanningen, finner du i læreplanen på Utdanningsdirektoratet sine nettsider.

Hvem er kurset for

Kurset passer for deg som har minst 5 års allsidig praksis fra arbeid innenfor kokkefaget og som ønsker svennebrev.

Har du utenlandsk grunnskole, bør du ha muntlige og skriftlige norskkunnskaper tilsvarende Norskprøven på B1-nivå.  

 Gjennomføring

På intensivkurset foregår undervisningen på deltid over bare ett semester. Du må derfor påregne mye egeninnsats mellom samlingene.

Undervisningen foregår som klasseromsundervisning og/eller klasserom på nett. Den er basert på pensum, gruppearbeid, diskusjoner og individuell oppgaveløsning. Du vil også få trening i eksamensskriving.

Lærere

Alle våre lærere har yrkeserfaring i faget de underviser i, samt pedagogisk bakgrunn.

Finansiering

Er du medlem i en fagorganisasjon, kan du søke om utdanningsstipend hos dem.

Eksamen

Som praksiskandidat tar du en teorieksamen i programfaget for kokker. Eksamen arrangeres to ganger i året (juni og desember) og oppmeldingen skjer på www.privatistweb.no

Veien videre

For å kunne ta fagprøven, må du ha bestått teorieksamen, og dokumentere minimum fem års relevant arbeidserfaring. Det er Fagopplæringskontoret i fylket du bor i som vurderer og godkjenner praksisen din og som arrangerer fagprøven.

Bestått fagprøve fører frem til svennebrev i kokkefaget.

Spørsmål? Kontakt en av våre studiekonsulenter.

Kontakt oss

Meld deg på

Velg sted, se pris og dato

Velg kurs

  • Pris 14000
  • Timer 60
  • Tidspunkt 17.30 - 21.00
  • Sted Klasserom på nett Finnsnes
  • Start30.08.2017
  • Slutt29.11.2017