Rørlegger

Kurset passer for deg som har allsidig erfaring fra rørleggerbransjen, og vil ha svennebrev.   Du lærer mer om utstyr og materialer, tegningsforståelse, planlegging og kalkulasjon, service og kommunikasjon.    

Dette kurset forbereder deg til teorieksamen for praksiskandidat.

Sted finnsnes

Endre

Om kurset

Dette lærer du

Sanitæranlegg

Programfaget omhandler utvendige og innvendige vann- og avløpsledninger og sanitærutstyr. Det omfatter også tetthets- og trykkprøving og montering og rehabilitering av sanitæranlegg.

Vannbårne energianlegg

Programfaget omhandler tegning, dimensjonering, montering og igangsetting av enkle vannbårne varmeanlegg og varmepumpeanlegg. Det omfatter også ulike sveisemetoder og metoder for bøying av rør og bruk av digitale verktøy til varmeutregninger.

Sprinkleranlegg

Programfaget omhandler oppbygging og montering av vannbårne sprinkleranlegg i boliger. Valg av materiale og utstyr hører også med.

Energigassanlegg

Programfaget omhandler oppbygging, virkemåte og montering av energigassanlegg i boliger. Det omfatter også dimensjonering og materialuttak til energigassanlegg og egenskapene til ulike energigasser.

Bransjelære

Programfaget omhandler organisering, kundebehandling og yrkesetikk. I faget inngår gjeldende regelverk om helse, miljø og sikkerhet. Valg og bruk av materiale, verktøy, metoder og utstyr hører også med.
Mer informasjon om utdanningen, finner du i læreplanen på utdanningsdirektoratet sine nettsider.

Hvem er kurset for

Kurset passer for deg som har allsidig praksis fra arbeid innen faget og som ønsker svennebrev.

Opptakskrav er fullført grunnskole. Dersom du har grunnskole fra utlandet må du dokumentere norskferdigheter skriftlig og muntlig på minimum B1-nivå.

Gjennomføring

Utdanningen gjennomføres som klasseromsundervisning og/eller klasserom på nett. Studieløpet er basert på pensum, gruppearbeid, diskusjoner, individuell oppgaveløsning og praktiske øvelser.
Undervisningen foregår på deltid over ett år.

Lærere

Alle våre lærere har yrkeserfaring i faget de underviser i, samt pedagogisk bakgrunn.

Finansiering

På enkelte steder er utdanningen godkjent for lån og stipend i Statens Lånekasse (sjekk studiested). Søknad sendes elektronisk til lånekassen på www.lanekassen.no. Er du medlem i en fagorganisasjon, vil de fleste ha stipendordninger du kan søke på.

Eksamen

Som praksiskandidat tar du en teorieksamen i lærefaget. Eksamen arrangeres to ganger i året og oppmeldingen skjer på www.privatistweb.no.

For deg som bor i Nordland fylke oppmelding skjer på Nordland fylkeskommune privatistweb.

Veien videre

For å kunne ta svenneprøven, må du ha bestått teorieksamen, og dokumentere minimum fem års relevant arbeidserfaring. Det er Fagopplæringskontoret i fylket du bor i som vurderer og godkjenner praksisen din og som arrangerer svenneprøven.

Bestått fagprøve fører frem til svennebrev.

Spørsmål? Kontakt en av våre studiekonsulenter.

Kontakt oss

Kursoversikt/Meld deg på

Velg kurs

  • Pris 23500
  • Timer 104
  • Tidspunkt 17.00 - 21.00
  • Sted Klasserom på nett Finnsnes
  • StartHøsten 2019
  • Slutt12.06.2020
Med klasserom på nett kan du delta på kurs uansett hvor du bor. Du kan studere fra din egen PC. Kursgjennomføring som lar seg kombinere med jobb! Ingen reising, kun oppkobling via PC til klasserom på nett. Om du ikke finner ditt sted i oversikten, meld deg på det nærmeste. Du må løse noen eksamensoppgaver med individuell tilbakemelding fra lærer. Det må påregnes en god del selvstudium. Bøker og eksamensavgift kommer i tillegg til kursprisen.