Test i norsk - høyere nivå

Takket være støtte fra Justisdepartementet og Arbeids- og sosialdepartementet, for andre halvdel av 2017, kan vi sette ned testavgiften! Ny testavgift er 1000 kr for skriftlig prøve og 500 kr for muntlig prøve. Dersom du allerede har betalt gammel pris for test i oktober og/eller november 2017 vil du få tilbakebetalt mellomlegget i løpet av august.

Tilbakebetalingen av 1330 kr for skriftlig test og 490 kr for muntlig test, til de som har betalt for test i oktober og november 2017, før 7. juli 2017 vil foregå automatisk i august, men ta kontakt i slutten av august dersom du ikke har fått pengene dine tilbake på konto da.

Meld deg på her

Se teststeder og datoer i kartet under:

Hvor og når kan jeg ta testen?

Velg skriftlig eller muntlig test. Klikk på by for å se neste dato.

Test i norsk - høyere nivå

Test i norsk – høyere nivå (Bergenstesten) tester norskferdigheter på nivå B2 og C1. Det finnes en skriftlig test og en muntlig test, og du må ta disse hver for seg. Testen blir arrangert tre ganger i året. Du kan ta testen på bokmål eller nynorsk.

• Den skriftlige testen dekker norskkravet til Samordna opptak og norske høyskoler og universiteter.
  • Den muntlige testen er beregnet for helsepersonell og andre som trenger dokumentasjon på muntlige norskferdigheter.

Informasjon om testen

• Pris
  • Påmeldingsregler
  • Venteliste
  • Tilrettelegging
  • Sykdom/Fravær
  • Eksempeltester
  • Testens innhold
  • Nivåene B2/C1
  • Resultat
  • Klagerett

Du kan kontakte oss på e-post bergenstesten@fu.no eller telefonnummer 22 98 88 22.

Vi er tilgjengelige på telefon på hverdager mellom klokken 10:00 og 14:00 (unntatt kl. 11:30-12:00).

Logg inn

Er du påmeldt til en test eller har tatt en test hos oss tidligere, kan du logge deg inn her med e-postadresse og passord.

Logg inn

Førde Hamar Fredrikstad Stavanger Bergen Oslo Kristiansand Trondheim Arendal Haugesund Sandefjord Skedsmo Ålesund
Alta Bodø Tromsø