Test i norsk - høyere nivå

Neste skriftlige test er 13. januar: Påmeldingsfrist 14. desember.

Resultatet for skriftlig test 21.10.17 er nå tilgjengelig i kandidatprofilen på nett.

Meld deg på her

Se teststeder og datoer i kartet under:

Hvor og når kan jeg ta testen?

Velg skriftlig eller muntlig test. Klikk på by for å se neste dato.

Test i norsk - høyere nivå

Test i norsk – høyere nivå (Bergenstesten) tester norskferdigheter på nivå B2 og C1. Det finnes en skriftlig test og en muntlig test, og du må ta disse hver for seg. Testen blir arrangert tre ganger i året. Du kan ta testen på bokmål eller nynorsk.

• Den skriftlige testen dekker norskkravet til Samordna opptak og norske høyskoler og universiteter.
  • Den muntlige testen er beregnet for helsepersonell og andre som trenger dokumentasjon på muntlige norskferdigheter.

Informasjon om testen

• Pris
  • Påmeldingsregler
  • Venteliste
  • Tilrettelegging
  • Sykdom/Fravær
  • Eksempeltester
  • Testens innhold
  • Nivåene B2/C1
  • Resultat
  • Klagerett

Du kan kontakte oss på e-post bergenstesten@fu.no eller telefonnummer 22 98 88 22.

Vi er tilgjengelige på telefon på hverdager mellom klokken 10:00 og 14:00 (unntatt kl. 11:30-12:00).

Logg inn

Er du påmeldt til en test eller har tatt en test hos oss tidligere, kan du logge deg inn her med e-postadresse og passord.

Logg inn

Asker Larvik Førde Hamar Fredrikstad Stavanger Bergen Oslo Kristiansand Trondheim Arendal Haugesund Sandefjord Skedsmo Ålesund
Alta Bodø Tromsø