Koronavirus

Våre kurs og utdanninger

Vi planlegger for oppstart av både vanlig klasseromsundervisning og undervisning i virtuelt klasserom/nettstudier. Opptaket går som normalt, men med et begrenset antall plasser i klasseromsundervisningen i henhold til gjeldende smittevernsreglement for undervisning. Vi tar forbehold om at planlagt klasseromsundervisning av smittevernhensyn kan måtte utsettes eller flyttes til virtuelt klasserom for en kortere eller lengre periode.

Smittevern

Folkeuniversitetet følger råd fra myndighetene og gjennomfører kursene i tråd med Utdanningsdirektoratets veileder om smittevern for ungdomsskole og videregående skole under COVID-19 utbruddet 2021. Dette innebærer blant annet hyppigere rengjøring av klasserom, at hånd- og overflatedesinfeksjonsmiddel er tilgjengelig i klasserom og felleslokaler samt færre elever i hver klasse. Ved en eventuell smittesituasjon vil vi informere fortløpende.

Vi ber om at alle kursdeltakere/studenter følger helsemyndighetenes retningslinjer for smittevern med tanke på COVID-19

Dette innebærer blant annet at:

  • du skal til enhver tid holde en avstand til andre på minimum én meter og påse at du har god håndhygiene. Bruk hånddesinfeksjon på vei inn og ut av våre lokaler. Vask ellers hendene ofte og grundig.
  • dersom du må hoste/nyse, se til å gjøre dette i et papirtørkle (som kastes etterpå) eller i albuekroken dersom du ikke har papirtørkle tilgjengelig.

Du skal ikke komme på skolen dersom:

  • du har selv milde luftveissymptomer og/eller sykdomsfølelse. Hold deg hjemme til du har vært symptomfri i ett døgn.
  • du eller noen du bor sammen med eller har nærkontakt med blir syk eller får symptomer på COVID-19. Kontakt din kommune/lokale lege/helsekontor for råd og se råd og retningslinjer for eventuell karantene på temasiden for koronavirus hos Folkehelseinstituttet.
  • du har bekreftet COVID-19. Ved bekreftet smitte skal du være i isolasjon etter gjeldende råd og retningslinjer på temasiden for koronavirus hos Folkehelseinstituttet. Gi også beskjed til ditt lokale kontor i Folkeuniversitetet på e-post eller telefon så snart som mulig.
  • du er nærkontakt med, eller husstandsmedlem til, en person med bekreftet COVID-19. Nærkontakt med en smittet person utløser karanteneplikt. Se råd og retningslinjer på temasiden for koronavirus hos Folkehelseinstituttet

Lurer du på noe, er vi her for å hjelpe deg, ikke nøl med å ta kontakt.