Kjøkkenassistent

Som kjøkkenassistent kan du arbeide hotell- og restaurantbedrifter, på sykehus og sykehjem eller ombord i skip eller plattformer. Kjøkkenassistentens rolle er å være med og tilrettelegge hverdagen sammen med kokkene og de andre kollegene på kjøkkenet eller institusjonen.

Did you not find the course where you live?

Register your interest!

I want a
in

About the course

Dette lærer du

Du får en innføring i de ulike oppgavene en kjøkkenassistent har som tilrettelegger for kokker og andre kolleger på ulike arbeidsplasser som restauranter, kantiner, storkjøkken, barnehage, sykehjem og sykehus

Temaene på kurset er

  • Hvordan du håndterer maskiner, kniver og annet utstyr og verktøy
  • Hvilke regler og rutiner som gjelder for personlig hygiene, produksjonshygiene og IK-Mat
  • Hvordan sikre at det er tilstrekkelig med ingredienser til enhver tid (tørrvarelogistikk)
  • Hvordan man skal lagre mat på kjøl og frys
  • Hvordan råvarer (fisk, kjøtt, grønnsaker og frukt) skal oppbevares og behandles
  • Hvordan du kan bidra til å forhindre matsvinn
  • Enkel matlaging og servering av varm og kald mat
  • Samarbeid: Hvordan man opptrer i et team 
  • Årsaker til stress og hvordan man kan redusere stress 

Hvem er kurset for?

Kurset passer for deg som har interesse for matlaging og lyst til å få jobb som kjøkkenassistent. Det er også aktuelt for deg som vurderer å ta fagbrev som kokk men vil ha praksis fra kjøkken før du går videre.

Gjennomføring

Undervisningen gjennomføres som klasseromsundervisning og/eller virtuelt klasserom.

Lærere

Våre lærere har fagkompetanse og yrkeserfaring i faget de underviser i og erfaring med å undervise voksne.

Exam

Det er ingen eksamen på dette kurset. Ved 75 % frammøte får du kursbevis som viser hvilke temaer som er gjennomgått på kurset.

Where to now?

Vi anbefaler fagbrev i kokkefaget som veien videre. Som voksen kan du avlegge fagprøve når du kan dokumentere 5 års relevant arbeidserfaring.