Positivt overrasket over kvaliteten på det digitale klasserommet
Daniel Tapia Cruz fullførte nylig Folkeuniversitetets fagskoles pilotutdanning i Velferdsteknologi og digital hjemmeoppfølging i praksis.
Tekst: Silje-Helen Sigvartsson
Med en bakgrunn som assistent ved en omsorgsbolig i Rollag kommune og et ønske om å bidra positivt i helsesektoren, valgte Daniel en utdanning som gir ham ferdighetene til å gjøre en forskjell.
En ny retning i helsevesenet
Velferdsteknologi og digital hjemmeoppfølging i praksis har som mål å skape en tryggere og enklere hverdag for brukere, pårørende og helsepersonell. Daniel så dette som en mulighet til å oppnå en dypere forståelse av teknologisk assistanse, og hvordan det kan øke trygghet, sikkerhet og sosial deltakelse.
Et støttende læringsmiljø
Daniel var positivt overrasket over kvaliteten på det digitale klasserommet.
– Jeg har ikke studert på lenge, så dette var ganske nytt for meg. Ikke minst hvordan dette gir deg som student mulighet til å etablere kontakt med folk fra hele landet, sier han. Denne undervisningsformen gjør læringen mer tilgjengelig og verdifull ved at medstudentene kan dele sine ulike perspektiver uavhengig geografisk plassering. Det digitale formatet med undervisning én gang per uke ga ham også muligheten til å lære innenfor en timeplan som passet hans travle hverdag.
Daniel fremhever også lærernes rolle i å organisere aktivitetene og skape et miljø som oppmuntrer til deling og samarbeid.
– Lærerne var tilgjengelige både for veiledning, oppfølging og støtte. Jeg fikk hjelp ut ifra mitt ståsted, og mine styrker og svakheter, forteller Daniel, som mener at denne personlige oppfølgingen var avgjørende for hans faglige og personlige utvikling.
Balansegang av aktiviteter
Daniel har klart å balansere skolearbeid, jobb og familie takket være det digitale og fleksible utdanningstilbudet.
– En av mange fordeler var at jeg til enhver tid god oversikt over min egen progresjon. Med litt struktur kan vi alle skape tid og rom for å tilegne oss ny kunnskap. Hva er vel bedre enn å lære av kompetente fagfolk innenfor den sektoren du ønsker å utvikle deg i?
Gjennom utdanningen i Velferdsteknologi og digital hjemmeoppfølging har Daniel Tapia Cruz oppnådd verdifull kompetanse som er relevant i dagens helsevesen. Med sitt engasjement og de ferdighetene han har tilegnet seg, er han klar til å bidra til en mer teknologisk avansert og brukersentrert helsesektor.
– Utdanningen har forbedret måten jeg jobber på og min samhandling med brukere så vel som kollegaer. Jeg gleder meg til å bidra til den teknologiske utviklingen innen helsevesenet med denne kompetansen.
Les også om Michael Biman som fullførte utdanningen «Psykisk helsearbeid» ved Folkeuniversitetets Fagskole i forkant utdanningen «Velferdsteknologi...»
Velferdsteknologi og digital hjemmeoppfølging
Velferdsteknologi og digital hjemmeoppfølging i praksis har som mål å skape en tryggere og enklere hverdag for brukere, pårørende og helsepersonell. Velferdsteknologi og digital hjemmeoppfølging kan bidra til økt livskvalitet og verdighet for brukeren, og gjelder for mennesker uansett alder og med ulike behov til å leve aktive og selvstendige liv. Du kan søke om studieplass via Samordna opptak. Søknadsperioden for hovedopptaket er fra 1. februar til 15. april. Dersom det er ledige studieplasser etter hovedopptaket, vil det være mulig å søke på det fra slutten av mai til begynnelsen av september. Studieoppstart er i begynnelsen av september.