Juss for folket - praktisk juss

Juss er relevant, morsomt og nyttig - og gjennomsyrer hele samfunnet. Bare se på nyhetene eller slå opp i en avis – vi omgir oss med juss og rettsregler hele tiden!

Finner du ikke kurs der du bor?

Meld din interesse!

Jeg ønsker et

Etter kurset vil du ha fått et innblikk i de rettsområdene som er mest relevante og matnyttige for folk flest:

• rettskildelære
  • Strafferett og straffeprosess
  • arbeidsrett
  • familierett
  • arverett
  • erstatningsrett og kjøpsrett

Vi tar for oss de mest sentrale temaene innen disse rettsområdene og vil ha en praktisk tilnærming.

Kurset passer for deg som har lyst til å lære mer om hvordan rettsstaten Norge fungerer og hvilke rettsregler som finnes. Det kreves ingen forkunnskaper.

Undervisningen består av forelesninger og spørsmål-diskusjoner. Vi besøker også Oslo tingrett for å følge en straffesak og får en omvisning i Høyesteretts Hus.

Vår lærer på kurset er erfaren jurist som også underviser på første avdeling juss.