Spesialpedagogikk: Autisme, traumer, språk- og matematikkvansker mm

Hvordan være en ressurs for barn og ungdom med utfordringer?

Pris3 800,-

Du får innsikt i en del sentrale spesialpedagogiske emner og ulike typer utfordringer. Vi går gjennom følgende temaer:

• Traumer og tilknytning. Hva skjer i hjernen ved traume og tilknytningsvansker og hvordan jobbe med dette?
  • Språkvansker – den nyeste forståelsen. Hvordan forstå språkvansker og hvordan jobbe med dette? Gjennomgang av Språk 6-16
  • Autismespekterforstyrrelser. Hva kjennetegner autismespekterforstyrrelser og hvordan jobbe med disse barna/ elevene?
  • Digitale læringsmidler for barn og ungdom med utfordringer. Hvordan bruk teknologi og nyere apper i forhold til ulike læringsutfordringer?
  • Matematikkvansker - pedagogiske og spesifikke. Hvordan oppdage matematikkvansker og hvordan jobbe med dette?

Hvem passer kurset for

Kurset passer for deg som jobber/vil jobbe i barnehage, skole og skolefritidsordningen, og som ønsker å kvalifisere deg for arbeid med barn/enkeltelever med ulike funksjonshemninger eller med andre som trenger særskilt hjelp og støtte Kurset passer også for foresatte som har erfaring med egne barn med spesialpedagogiske behov.

Gjennomføring:

Kurset gjennomføres som klasseromsundervisning. Undervisning er basert på forelesninger, oppgaveløsning og diskusjoner.

Alle våre lærere har teoretisk og praktisk bakgrunn innen faget, samt undervisningserfaring.

• Pris kr. 3800,- + kompendium( kr.300,-)
  • Tidspunkt 17.00 - 21.00
  • Sted Arendal