Spesialpedagogikk: ADHD, Autisme, Tourettes syndrom

Dette kurset tar for seg de viktigste og mest vanlige diagnoser og syndromer slik at du bedre skal kunne fange opp symptomer og tilrettelegge og lage tiltak.

Barn med forskjellige diagnoser og syndromer kan på flere områder ha vanskeligheter med å lære og ha atferdsproblemer.

Pris1 800,-

Faglig kompetanse blant ansatte i barnehagen og skolen er viktigere enn noen gang. Din rolle er å være med på å tilrettelegge hverdagen slik at barn kan utforske verden i trygge rammer, ut fra sitt behov. Alle er forskjellige, med ulike måter å lære på.

På kurset vil du lære mer om blant annet:

• definisjoner

• syndromer

• kliniske kjennetegn og karakteristiske særtrekk

• atferdskarakteristika

• konsentrasjonsproblemer

• oppmerksomhetsvansker

• impulsivitet

• differensialdiagnostikk

• årsaksforklaringer

• behandlingsmuligheter

• medisinering, bivirkninger

• spesialpedagogiske tiltak

• miljø

• lekser

• framtidsutsikter

Kurset passer for deg som jobber, eller vil jobbe i barnehage og skole med barn som krever særskilt hjelp og støtte. Det passer også for foreldre, pårørende og helsepersonell.

Det kreves ingen forkunnskaper for å delta på kurset

Kurset veksler mellom forelesninger,  erfaringsutveksling, eksempler og øvelser.

Læreren er spesialpedagog med mangeårig erfaring i å undervise voksne innen fagfeltet. Lærer tar utgangspunkt i dine forkunnskaper og danner en kunnskapsbro mellom det du allerede kan og det du skal lære på kurset.

• Pris 1800
  • Tidspunkt 17.30 - 20.30