Matematikk for realfag R1 og R2

Matematikk R1 og R2 er teoretisk matematikk som gir deg fordypning i matematikk for videre studier innen naturvitenskap, medisin, teknologi, datafag, og økonomi.

Du lærer blant annet om logaritmer,  sannsynlighetsregning, geometri, vektorer, integralregning og trigonometri.

Sammen med fysikk gir matematikk R1 og R2 deg den fordypning du trenger for å komme inn på studier som krever spesiell studiekompetanse i realfag, bl.a. ingeniørstudier og andre studier innen naturvitenskap, medisin og teknologi.

Om studiet

Kurset følger læreplanen til Kunnskapsløftet 2020 og har følgende kjerneelementer:

• Utforsking og problemløsing
  • Modellering og anvendelser
  • Resonnering og argumentasjon
  • Representasjon og kommunikasjon
  • Abstraksjon og generalisering

Se læreplan for nærmere beskrivelse av faget og kompetansemål

Hvem kurset for

Kurset passer for deg som trenger å forbedre karakteren i fagene eller som trenger fordypning i matematikk for videre studier på høyskole eller universitet.

Undervisningen tilbys som virtuelt klasserom.  Studieløpet er basert på gjennomgang av pensum, kollokviearbeid, og diskusjoner.

Med virtuelt klasserom følger du undervisningen fra egen PC. Det skiller seg fra andre nettstudier fordi det er interaktivt, det vil si at du som deltaker er en aktiv del av klassen, hvor alle kan se foreleseren og hverandre. Undervisningen går «live», dvs. at deltakere og foreleser har direkte kontakt via lyd og bilde og det er mulig med kommunikasjon og dialog mellom deltakere og foreleser.

Alt foreleser skriver på tavla eller presenterer vil komme opp på din skjerm. Det gjøres opptak av alle forelesninger slik at du kan spille av disse igjen senere, og de ligger lagret i vår kursportal så lenge kurset varer.

Alle våre lærere har relevant faglig og pedagogisk kompetanse.

Du avlegger eksamen som privatist. Eksamen arrangeres to ganger i året og oppmeldingen skjer på enten Inschool Visma eller på www.privatistweb.no For deg som bor i Nordland fylke skjer oppmelding på Nordland fylkeskommune privatistweb.

Frist for oppmelding er vanligvis 15. september for høstsemesteret og 1. februar for vårsemesteret.

Lignende kurs

Matematikk R1