Matematikk 2P-Y

Matematikk 2P-Y er et påbyggingskurs for deg har fagbrev eller svennebrev og ønsker å oppnå generell studiekompetanse. Matematikk 2P-Y er et teoretisk kurs, men inneholder praktiske problemstillinger. Du lærer blant annet om tall og algebra, statistikk, modellering og funksjoner i praksis. 

Du går opp til eksamen som privatist.  

Om studiet

Dette lærer du

Kurset følger læreplanen til Fagfornyelsen og dekker følgende hovedemner:

  • Tall og algebra i praksis
  • Statistikk og sannsynlighet
  • Funksjoner i praksis
  • Modellering

Se læreplan for nærmere beskrivelse av delemner og kompetansemål 

Hvem kurset for

Kurset passer for deg som trenger å forbedre karakteren i faget eller som trenger det for å oppnå generell studiekompetanse.

Gjennomføring

Undervisningen foregår som regel på deltid og gjennomføres som klasseroms-undervisning, virtuelt klasserom eller kombinert undervisning. 

  • Klasseromsundervisning: Oppmøte i vanlig klasserom på utvalgte studiesteder. Undervisning én dag/kveld i uken. 
  • Virtuell undervisning/virtuelt klasserom: Du møter lærer og resten av klassen i et digitalt klasserom på nett. Undervisning som oftest én dag/kveld i uken.  
  • Kombinert undervisning: En kombinasjon av klasseromsundervisning og virtuelt klasserom.

Lærere

Alle våre lærere har relevant faglig og pedagogisk kompetanse.

Finansiering

Utdanningen er godkjent i Lånekassen for lån og stipend etter gjeldende regler. Søknad sendes elektronisk til lånekassen på www.lanekassen.no.  

Er du medlem i en fagorganisasjon, kan den ha stipendordninger du kan søke på. Hvis du skal betale selv, er det mulig å gjøre en avtale om å betale kursavgiften i avdrag.   

Eksamen

Du avlegger eksamen som privatist. Eksamen arrangeres to ganger i året og oppmeldingen skjer på enten www.privatistweb.no eller Inschool Visma. For deg som bor i Nordland fylke oppmelding skjer på Nordland fylkeskommune privatistweb.

Frist for oppmelding er vanligvis 15. september for høstsemesteret og 1. februar for vårsemesteret.

Lignende kurs

Studiekompetanse Matematikk 2P-Y påbygging

Matematikk 2P-Y er et påbyggingskurs for deg har fagbrev eller svennebrev og ønsker å oppnå generell studiekompetanse. Matematikk 2P-Y er et teoretisk kurs, men inneholder praktiske problemstillinger. Du lærer blant annet om tall og algebra, statistikk, modellering og funksjoner i praksis.

Undervisningsform:
Virtuelt klasserom
Samlet pris:
11500
Undervisningstimer:
80
Tidspunkt:
17.00 - 21.30
Start:
14.02.2022
Slutt:
01.12.2022
Kursid:
3781110101