Norskkurs høyere mellomnivå: Forberedelse til Norskprøven (B2)

Ønsker du å studere ved en norsk høyskole eller et norsk universitet? Norskprøven nivå B2 gir grunnlag for opptak til høyere utdanning. På dette kurset får du trening i å løse eksamensoppgaver, slik at du blir i bedre stand til å oppnå nivå B2 i ferdighetene du testes i på Norskprøven. Du styrker de kommunikative ferdighetene dine, slik at du kan bruke språket mer selvstendig i tekst og tale.

NivåB2
Pris5 850,-
Norskkurs-norskprøven

Undervisningen retter seg mot Norskprøvens to deler:

Skriftlig del
Du lærer å skrive korte tekster som viser synspunktene dine om et emne på en klar og forståelig måte. Vi fokuserer på:

• tekstoppbygging
  • grammatikk
  • ord og uttrykk
  • rettskriving
  • tegnsetting

Muntlig del
Gjennom praktiske øvelser trener du på å kunne delta i samtaler på et selvstendig nivå, og å kunne snakke om kjente og personlige emner. Vi jobber spesielt med:

• vokallengde
  • uttale av enkeltlyder
  • samtalestrukturer
  • å uttrykke egne meninger og opplevelser på forståelig og god norsk

Kurset er utviklet for deg som skal ta Norskprøven på B2-nivå. Du bør ha forkunnskaper tilsvarende Norskkurs høyere mellomnivå B2.

Kurset er praktisk rettet, og baserer seg på kunnskapene du har i norsk fra før. Gjennom repetisjon, praktiske øvelser og teknikker øver du på de ferdighetene som kreves for å kunne bestå Norskprøven B2. I løpet av kurset får du gjennomføre lese- og lytteprøver av samme type som dem du vil få på Norskprøven, slik at du stiller godt forberedt. Kurset er intensivt og krever en del hjemmearbeid. For å få fullt utbytte av kurset, spesielt den muntlige delen, bør du delta aktivt i undervisningen.

Lærerne våre har utdanningsbakgrunn innen språk og/eller pedagogikk samt undervisningserfaring. De underviser i morsmålet sitt eller har kompetanse i språket de underviser i på morsmålsnivå. I tillegg til å formidle kunnskap sørger de for å motivere og aktivisere kursdeltakerne og skape en vennlig atmosfære og et trygt og trivelig språkmiljø.

Du melder deg opp til Norskprøven på www.norskproven.no. Du er selv ansvarlig for å melde deg opp. Frist for oppmelding er cirka to måneder for prøvedatoen.

Veien videre

Etter Norskkurs høyere mellomnivå B2 bør du være i stand til avlegge Norskprøven på nivå B2.

• Pris 5850
  • Tidspunkt 08.45 - 12.00