50 timer samfunnskunnskap

Kurset i samfunnskunnskap er en fleksibel opplæring i 50 timer samfunnskunnskap for personer som omfattes av Introduksjonsloven. Her vil du få viktig kunnskap om Norge og om dine rettigheter, muligheter og plikter i det norske samfunnet.

Kurset har samme pensum som statsborgerprøven og samfunnsfag.no.Skal du søke om statsborgerskap må du bestå Statsborgerprøven eller ta samfunnskunnskapsprøven på norsk.

• Hvordan det er å være ny innvandrer i Norge
  • Om Norges historie, geografi og levesett
  • Om familielivet i Norge
  • Om helsesystemet
  • Om utdanningssystemet i Norge
  • Om norsk arbeidsliv
  • Om demokratiet og velferdssamfunnet

Kurset passer for alle som går på introduksjonsprogrammet og alle som skal ta statsborgerprøven.

Kurset er tilgjengelig på flere språk og passer derfor godt til de som ikke har tilstrekkelig norskkunnskaper til å følge det på norsk.

Kurset er nettbasert og løsningen gir deltakerne mulighet for å få undervisning i hele pensumet gjennom nettundervisning. Tilgang til videoer og oppgaver gis gjennom læringsportalen Moodle. Her ligger også selvøvingsoppgaver i quiz-format. Lærerstøtte via nett eller i klasserommet gjør dette til en optimal opplæringsløsning.  Ved at deltakerne kan gjennomføre undervisningen gjentatte ganger vil løsningen også være godt egnet for de som sliter med lese- og skrivevansker. Det samme gjelder for de som fortsatt ikke har bestått prøven, men er ferdig med undervisningen i klasserommet.

Lærerne har vært med på å utvikle kurset og er kvalifiserte pedagoger med kompetanse både på norsk et minst ett språk til.

Prøven i samfunnskunnskap er en digital flervalgsprøve som kandidatene skal avlegge på et språk de forstår godt. Resultatet på prøven er «bestått» eller «ikke bestått».

Lignende kurs

50 timer samfunnskunnskap