Vestlandet (Hordaland, Rogaland og Sogn og Fjordane)

Folkeuniversitetet Vestlandet dekker fylkene Rogaland og Vestland. Vi har fire studiesteder i regionen: Stavanger, Haugesund, Bergen, Sotra og Førde og er regionens største voksenopplæringsinstitusjon. Du kan nå alle kurssteder gjennom sentralbordet vårt på telefon 22 47 60 00

Der du er, når du trenger det

Hos oss kan du få opplæring i universitets- og høyskolefag, språkopplæring (både norskopplæring og fremmedspråk), fagskoleutdanninger, videregående skole og fagopplæring for voksne. Vi har også en stor avdeling for praktisk estetiske fag – eller hobby, kultur og fritid.

Vi setter opp kurs og utdanninger på hele Vestlandet, uavhengig av studiestedene våre. Noen av opplæringstilbudene våre gjennomføres ved hjelp av klasserom på nett. Det vil si at du trenger ikke reise til et undervisningssted for å følge opplæringen. Dette er utdanninger du kan ta hjemmefra eller i studiegrupper. Du følger læreren via egen PC i sann tid. Du stiller spørsmål direkte til læreren. Læreren og de andre som følger utdanningen både ser og hører deg.

På Vestlandet siden 1935

Folkeuniversitetet Vestlandet er en del av studieorganisasjonen Folkeuniversitetet. Vi ble stiftet i 1864 av studentersamfunnet i Oslo. På Vestlandet har vi vært siden 1935. Vi er en non profitt organisasjon som har som samfunnsoppgave å gi mennesker kurs og utdanninger uavhengig det offentlige utdanningssystemet. Vi samarbeider med utdanningsinstitusjoner over hele landet for å kunne tilrettelegge for lokale utdanningstilbud.