Gratis kurs

Er du frilansere eller selvstendig næringsdrivende kan du nå styrke din kompetanse i en tid med lite oppdrag.

Økonomistyring i praksis, digital markedsføring, Instagram, podcast og praktisk forbrukerjus. Det er bare noen av kursene som Viken fylkeskommune tilbyr frilansere, selvstendig næringsdrivende og andre i forbindelse med koronakrisen.

I slutten av mars la fylkesrådet i Viken fram en tiltakspakke for å hjelpe Viken-samfunnet gjennom de krevende tidene som følge av koronasituasjonen. 

Ett av tiltakene var 500.000 kroner til digitale kurs som sikrer at frilansere, selvstendig næringsdrivende og andre grupper kan styrke sin kompetanse i en tid med lite oppdrag.

I samarbeid med Voksenopplæringsforbudet (VOFO) har vi i Folkeuniversitetet laget flere kurs du kan melde deg på gratis dersom du bor i Viken fylkeskommune. Aktuelle kurs er merket med Viken. 

Sosiale medier og markedsføring

Instagram markedsføring - nybegynner

Lær alle triksene for å få din bedrift til å skinne på Instagram.

Les mer og meld deg på her

Hvordan lage podcast for bedriften?

I dette kurset tar Susann Hellesnes fra podcasten Drømmefanger deg med inn i sitt univers. Hun lærer deg å lage podcast fra A til Å, og kurset tar for seg blant annet konseptutvikling, utstyr og teknikk og markedsføring. Susann jobber til daglig jobber som innholdsprodusent i Cox kommunikasjonsbyrå.

Les mer og meld deg på

Annonsering på Facebook og Instagram - nybegynner

Hvordan kan du lage innhold som engasjerer mottakeren og bygger merkevaren til bedriften? Gjennom dette kurset får du nyttige tips til historiefortelling, distribusjon av innhold, innholdsstrategi og innholdsplan.

Les mer og meld deg på her

Facebook business manager - advanced

Har du erfaring med annonser på Facebook fra før, men ønsker å ta steget opp for å få bedre utbytte av hver annonse? Facebook Business Manager er det mer avanserte annonsesystemet til Facebook og brukes av reklamebyråer. Lær hvordan du kan få mer utbytte av annonsene og legge til rette for å jobbe målrettet med målgruppene dine. Digital rådgiver Silje Cathrin Brandsøy lærer deg hvordan du kan få mer utbytte av annonsene og legge til rette for å jobbe målrettet med målgruppene dine. 

Les mer og meld deg på her

Økonomi, administrasjon og ledelse

Prosjektstyring med MS Project

Få kontroll på aktiviteter, ressurser, kostnader og tidsbruk! Prosjektstyring med MS Project gir deg en praktisk forståelse av de ulike prosessene innen prosjektarbeid: planlegging, oppfølging og evaluering.

Les mer og meld deg på her

Regnskap med UniEconomy Lønnsmodul

Lær å føre regnskapet ditt i populære Visma Business eller Vestlandets eget UniMicro. Gjennom kursets tre moduler, regnskap, fakturering/lagerstyring og lønn, lærer du de vesentligste funksjonene i regnskapssystemet.

Les mer og meld deg på her

Juss for folket - praktisk juss

Juss er relevant, morsomt og nyttig - og gjennomsyrer hele samfunnet. Bare se på nyhetene eller slå opp i en avis – vi omgir oss med juss og rettsregler hele tiden!
Etter kurset vil du ha fått et innblikk i de rettsområdene som er mest relevante og matnyttige for folk flest.

Les mer og meld deg på

Ledelse i praksis

Kurset er for deg som er blitt, eller snart skal bli, leder og som ønsker en innføring i ulike utfordringer du kan bli stilt overfor. Du får kjennskap til ledelsesteori, lover og avtaler som regulerer arbeidslivet og økonomi med vekt på lønnsomhetsforståelse.

Les mer og meld deg på her

Kontrakt- og avtaleskriving

Du vil lære å iverksette tiltak for å sikre at kritiske faktorer i avtalen beskrives. Kurset fokuserer på kontraktens ordlyd, formuleringer som kan brukes til å forbedre avtalens resultat og økt kunnskap om forhandling.

Les mer og meld deg på her

Møteledelse med Zoom

På dette kurset vil du lære om mulighetene som ligger i videokonferanseprogrammet Zoom. Skal du undervise eller lede møter er dette kurset for deg.

Les mer og meld deg på her

Om Folkeuniversitetet

Folkeuniversitetet har en rekke korte kurs som kan passe for denne målgruppen. De som er nevnt over gjennomføres i virtuelt klasserom eller som ren nettundervisning.

Se ellers vår nettside www.folkeuniversitetet.no for hele bredden i vårt tilbud innen språkopplæring, kurs på videregående skoles nivå, fagskoleutdanninger og høgskolestudier.

Kontaktpersoner:

Pia bakke Pedersen pia.pedersen@fu.no Tlf 971 40 612
Salgssjef bedrift

Anne Marie Gjems anne.marie.gjems@folkeuniversitetet.no Tlf 924 62 051
Bedriftsrådgiver

Kort om oss

Studieforbundet Folkeuniversitetet er en ideell organisasjon som har som formål å bidra til et mer meningsfylt liv for den enkelte samt fremme livslang læring og likestilling i adgang til kunnskap, innsikt og ferdigheter.

Folkeuniversitetet har 7 regioner med mer enn 40 lokale studiesteder og 23 medlemsorganisasjoner. Folkeuniversitetet har ingen eiere som skal ha utbytte, alle midler brukes til å gi et bredt undervisningstilbud.