Slik tar du fagbrev som praksiskandidat

Er du en av de mange som har mye arbeidserfaring, men som mangler papirer på all kunnskapen denne erfaringen har gitt deg i faget ditt? Mellom deg og det verdifulle fagbrevet står det bare to ting: en teorieksamen og en praktisk fagprøve. 

Ta fagbrev som praksiskandidat

Folkeuniversitetets fagbrevkurs forbereder deg til teorieksamen i ditt fag. Når denne eksamenen er bestått, kan du melde deg opp til den praktiske fagprøven.  

Våre fagbrevkurs passer godt for deg som allerede er i jobb og som trenger fleksibilitet. Kursene går på deltid, og flere av kursene tilbys både som nettundervisning og som undervisning i klasserom. 

Det er viktig at du har et godt praksisgrunnlag når du starter på kurset. På kurset vil du få opplæring i fagteori. Denne teoriforståelsen må du være i stand til å se i sammenheng med arbeidsoppgaver du kjenner fra arbeidet ditt. Det du lærer på kurset av teori må du ha med deg videre i arbeidet med selve fagprøven. Hvis det går for lang tid mellom den skriftlige eksamen og fagprøven er det vanskelig å holde det teoretiske kunnskapsnivået oppe. Kunnskap er ferskvare!

Hva er fordelene med å ha et fagbrev? 

  • Med et fagbrev dokumenterer du at du har verdifull kompetanse og kunnskap. Dermed blir du mer ettertraktet på arbeidsmarkedet. Mange bedrifter ansetter kun faglærte, så med et fagbrev øker du muligheten din til å få fast jobb. 
  • Faglærte arbeidere skal tjene mer enn ufaglærte. Med fagbrev får du derfor mulighet for høyere lønn. 
  • Gjennom våre fagbrevkurs får du teoretisk påfyll som gir deg ny motivasjon og ny kunnskap som du kan bruke i jobben din. Du får mulighet til å dele erfaringer med lærere og andre kursdeltakere som har samme mål som deg. 
  • Du vil oppleve at pensumet er relevant for den jobben du gjør, og du vil lett kunne relatere fagstoffet til den jobben du gjør til daglig. Ikke minst lærer du studieteknikk og eksamensskriving, noe som vil være en fordel når du skal opp til eksamen – spesielt hvis det er en stund siden du gikk på skolen.  

Fikk fast jobb og høyere lønn med fagbrev. Les Loan og Helenes erfaringer med å ta fagbrev som praksiskandidat her

Hvordan kommer jeg i gang? 

1:  Meld deg på kurs 
Nedenfor finner du en oversikt over de fagbrevkursene vi tilbyr. Ved å klikke på lenkene kan du lese mer om de ulike fagene, blant annet faglig innhold, studiesteder, undervisningsdager, startdato og pris. Når du har meldt deg på kurset vil en av våre studierådgivere ta kontakt med deg for å gi deg mer informasjon. 

2: Meld deg opp til teoretisk eksamen og fagprøven 
Etter å ha fullført fagbrevkurset er du klar til å melde deg opp til teoretisk eksamen og deretter fagprøven. Begge disse melder deg du deg opp til via fylkeskommunen din. 

  • Pris og finansiering
  • Hva trenger du av utdanning og praksis?

Kontakt

Våre fagbrevkurs forbereder deg til eksamen. Kursene er på deltid og kan kombineres med jobb. Folkeuniversitetet tilbyr fagbrev i innenfor en rekke områder i arbeidslivet - som bygg- og anlegg, helse- og oppvekst, service- og samferdsel, teknikk- og industriell produksjon, samt restaurant- og matfag. Se hele oversikten over fagbrevkurs her

Ofte kan en samtale med en av våre studierådgivere hjelpe deg med å se dine muligheter, og dermed bli trygg på at du tar de riktige valgene. Ring 22 47 60 15 eller send oss en mail på: fagbrev@folkeuniversitetet.no.