Å ta fag som privatist skal være motiverende og lærerikt

Sammen kan vi lykkes med å nå dine mål

Vi vil at du skal lykkes med å nå dine mål. Det finnes ikke én oppskrift som passer for alle. På Folkeuniversitetet ser vi invidualitet og mangfold som en styrke. Det motiverer oss til å strekke
oss ekstra for at du skal nå ditt mål.

Når du setter deg på skolebenken som voksen har du mest sannsynlig også et mål og en drøm du jobber for å oppnå, men ofte har vi også ulike forutsetninger til å nå dette målet. Vår jobb er å bidra til at du lykkes med å nå målet ditt gjennom god oppfølging og tilrettelegging.

Det er derfor gledelig å se at så mange lykkes, og finner tilbake til læringsgleden. Vi mener dette er et resultat av motiverte deltakere, erfarne og dyktige lærere, samt god oppfølging underveis.

Som privatist hos Folkeuniversitetet får du:

1. Rådgivning med individuell gjennomføringsplan

Gjennom samtaler med rådgiver får du vite mer om fagene. Sammen lager vi en individuell gjennomføringsplan hvor vi ser på antall fag og tidsbruk m.m.

– I Folkeuniversitetet er vi opptatt av å skape trygghet og positive rammer for læring. Klarer vi dette opplever vi at mange finner tilbake til læringsgleden og får resultater de ikke hadde drømt om, sier studierådgiver Marianne Irgens.

Bestill rådgivning

Å ta en prat med en studierådgiver kan være fint, du kan få hjelp til å sette sammen en studieplan tilpasset dine behov og få gode råd om finansiering av kursene. Sende en mail til Vgs@folkeuniversitetet.no så kontakter vi deg.

2. Oppfølging underveis

Underveis i faget gir lærere og rådgivere deg gode råd og oppfølging. Våre rådgivere er alltid tilgjengelig og vil svare på de spørsmål du måtte ha om eksamen, timeplan, videre studier osv. I starten av semesteret har vi blant annet kurs i studieteknikk som alle har mulighet til å delta på, noe som er nyttig for å få mest mulig ut av undervisningen, og som er godt å ha med før videre studier.

For Anne-Lise betydde dette mye, og 34- åringen er takknemlig for veiledning fra studierådgiver Marianne Irgens. Det er ikke lett å vite hvordan man skal komme i gang med studiene i voksen alder og hva man bør prioritere.

3. Dyktige lærere

Faglig oppdaterte, stabile og dedikerte lærere, som har kompetanse og erfaring i å undervise voksne, er vår største styrke. Som deltaker får du kontinuerlig tilbakemelding og veiledning fra lærerne, både i plenum, i grupper og i individuelle samtaler. Flere av våre lærere er sensorer på eksamen og de vet hva som skal til for å lykkes på eksamen. Det er en ekstra trygghet hvis man er usikker eller engstelig for eksamen.

4. Eksamensrettet undervisning med prøveeksamen

Som privatist er målet enten å bestå eksamen, eller å få bedre karakterer i fag for å komme inn på drømmestudiet. Derfor legges undervisning og pensum opp slik at du skal ha best mulig grunnlag for nå målet ditt. Før eksamen får du muligheten til å ta prøveeksamen i fag som har muntlig eksamen, sammen med læreren din. I skriftlige fag er skrivetrening viktig og før eksamen jobbes det med tidligere eksamensoppgaver hvor du får tilbakemelding på hva du bør jobbe mer med frem mot eksamen.

Eksamensnerver? Les norsklærer Finn sine eksamenstips her

5. Fleksibelt opplæringsløp

Som privatist på Folkeuniversitetet kan du velge mellom klasseromsundervisning, virtuelt klasserom eller en kombinasjon mellom disse. Det fleksible opplæringsløpet gjør det lett å kombinere fag med jobb eller familie. Du kan f.eks. ta noen fag som kombinert undervisning og andre som rent virtuelt klasserom. I tillegg har du mulighet til å se opptak av undervisning i virtuelt klasserom, noe som kan være en god støtte frem mot eksamen, og lar deg repetere temaer du syns er vanskelige.

– På Folkeuniversitetet yter vi gjerne litt ekstra for at du skal nå målene dine. Vi tror ikke på snarveier, men med hardt arbeid og god veiledning lykkes de aller fleste, sier Marianne Irgens

Lurer du på hvilken undervisningsform du skal velge? Les mer om dem her.