Ta gratis kurs!

Jobber du innen reiseliv, handel eller frisørbransjen? Da kan du ta gratis kurs! Pga. virusutbruddet har regjeringen bevilget ekstra midler til kompetanseheving gjennom bransjeprogrammet. Vi tilbyr 24 digitale kurs som spenner fra dagskurs i smittevern til lengre kurs som ledelse i praksis eller fagbrev praksiskandidat kokk. Kursene gjennomføres digitalt i virtuelt klasserom. Noen kurs er felles for alle bransjer mens andre er bransjespesifikke. 
Kursene er rettet mot deg som er arbeidstaker, permittert eller arbeidsledig i en av ovennevnte bransjer. Kursene har begrenset antall plasser så det er førstemann til mølla-prinsippet som gjelder. Har du spørsmål, ta gjerne kontakt!

Sosiale medier og Adobe Photoshop (alle bransjer)

Instagram markedsføring - nybegynner

Vil du bruke Instagram til å markededsføre bedriften din? På dette kurset med digital rådgiver Silje Brandsøy får du alle verktøyene du trenger! Du lærer blant annet å lage en god profil, øke synligheten på kanalen og lage gode tekster som gir stoppeffekt.  

Annonsering på Facebook og Instagram - nybegynner

Visste du at med annonsering via Facebook og Instagram kan du også nå målgrupper utenfor Facebook, som på nettsider og apper? Med den rette kompetansen kan du komme langt – også med små budsjetter.

Adobe Photoshop

Få en grundig innføring i digital bildebehandling med Adobe Photoshop. Du lærer om de ulike funksjoner og muligheter i programmet. 

Facebook business manager - nybegynner

Har du erfaring med annonser på Facebook fra før, men ønsker å ta steget opp for å få bedre utbytte av hver annonse? Ta i bruk Facebook Business Manager og lær hvordan du får mer utbytte av annonsene og legger til rette for å jobbe målrettet med målgruppene dine. 

Facebook business manager - advanced

Kurset er for deg som har jobbet noe med Facebook annonsering, men som ønsker å få mer utbytte av annonsene dine ved å bruke det mer avanserte annonsesystemet Facebook Business Manager.

Innholdsmarkedsføring

Hvordan kan du lage innhold som engasjerer mottakeren og bygger merkevaren til bedriften? Gjennom dette kurset får du nyttige tips til historiefortelling, distribusjon av innhold, innholdsstrategi og innholdsplan. 

Kurs for reiselivsbransjen

Fagbrev praksiskandidat kokk

Dette er kurset for deg som har allsidig erfaring innenfor kokkeyrket og ønsker fagbrev. Du lærer om mat, smak, estetikk, ernæring, råvarer, hygiene og økonomi. Kurset er intensivt og forbereder deg til teorieksamen for praksiskandidater.

Ledelse i praksis

Kurset er for deg som er blitt, eller snart skal bli, leder og som ønsker en innføring i ulike utfordringer du kan bli stilt overfor. Du får kjennskap til ledelsesteori, lover og avtaler som regulerer arbeidslivet og økonomi med vekt på lønnsomhetsforståelse.

Kontrakt- og avtaleskriving

Du vil lære å iverksette tiltak for å sikre at kritiske faktorer i avtalen beskrives. Kurset fokuserer på kontraktens ordlyd, formuleringer som kan brukes til å forbedre avtalens resultat og økt kunnskap om forhandling.

Innføringskurs i smittevern og hygiene

På dette kurset får du en kort og konkret gjennomgang av smittevernsrutiner og hygieneprinsipper og hvordan du kan forebygge smitte på arbeidsplassen.

 

Kurs for handelsbransjen og frisørnæringen

Office-pakken og skytjenester for frisørnæringen

Dette er kurset for deg som allerede kan det grunnleggende i Office-pakken, men som vil lære å bruke verktøyene på en effektiv måte.

Logistikk som konkurransekraft for handelsbransjen

Logistikk omfatter langt mer enn vareflyt og lagerhold. På kurset lærer du hvordan du ved hjelp av enkle analyser kan du få frem nøkkeltall som indikerer sterke og svake sider slik at du kan finne fram til tiltak som kan bidra til å bedre bedriftens inntjeningsevne.

Om Folkeuniversitetet

Studieorganisasjon Folkeuniversitetet er en ideell organisasjon som har som formål å bidra til et mer meningsfylt liv for den enkelte samt fremme livslang læring og likestilling i adgang til kunnskap, innsikt og ferdigheter.

Se vår nettside www.folkeuniversitetet.no for hele bredden i vårt tilbud innenfor yrkesrettet opplæring, språkopplæring, fagskoleutdanninger, kurs på videregående skoles nivå og høgskolestudier.

Kontaktpersoner

Sølvi Norstrand 
Avdelingsleder for fag, yrke og utdanning
55 55 36 27

Tove Næss Lien
Faglig leder for høgskole og mesterutdanning
957 59 888