Gratis kurs for deg som jobber med mat og drikke

Jobber du med mat og drikke, kan vi tilby deg flere digitale kurs, gratis, som du kan ha nytte av. Kursene gjennomføres digitalt i virtuelt klasserom og er rettet mot deg som er arbeidstaker, permittert eller arbeidsledig. Det er begrenset antall plasser så det er førstemann til mølla-prinsippet som gjelder.

Kursene vi tilbyr:

Slakter

Kurset er for deg som har allsidig erfaring innenfor slaktefaget, og som ønsker fagbrev. Du lærer om driving, oppstalling, bedøving og avliving av dyr og klargjøring av skrottene for videre bearbeiding.

Dette kurset forbereder deg til teorieksamen for praksiskandidater.

Pølsemaker svennebrev

Kurset er for deg som har allsidig erfaring innenfor pølsemakerfaget, og som ønsker svennebrev. Du lærer om råvarer og produksjon, produktutvikling, hygiene og kvalitet. 

Dette kurset forbereder deg til teorieksamen for praksiskandidater.

Kjøttskjærer svennebrev

Kurset er for deg som har allsidig erfaring innenfor kjøttskjærerfaget, og som ønsker svennebrev. Du lærer om råvarer og produksjon, produktutvikling, hygiene og kvalitet. 

Dette kurset forbereder deg til teorieksamen for praksiskandidater.

Renholdsoperatør - fagbrev

Utdanningen passer for deg som har allsidig erfaring innen renhold, og ønsker å ta fagbrev som voksen. Du får økt kunnskap om bruk av kjemikalier, metoder, materialer, planlegging, kalkulasjon og service og kundebehandling.     

Kurset forbereder deg til teorieksamen for praksiskandidat. 

Baker

Kurset passer for deg som vil jobbe i produksjon av bakervarer i bakeri, konditori, innenfor hotell- og restaurantnæringen eller vil åpne eget bakeri og utsalg.

Dette kurset forbereder deg til teorieksamen for praksiskandidater.

Fagoperatør i kjemiprosessfaget

Utdanningen passer for deg som har allsidig erfaring fra kjemiprosessindustrien. Den favner en rekke bransjeområder som kjemisk og petrokjemisk industri, kjemisk mineralindustri, farmasøytisk industri, produksjon av sildeolje, olje og gass offshore samt metallurgisk industri, for eksempel smelteverk, ovnshus eller støperi. Utdanningen forbereder deg til teorieksamen for praksiskandidater.