Resepsjonsmedarbeider
Utdanningen er for deg som har arbeidserfaring fra hotell/resepsjon og som søker formell kompetanse og nye utfordringer.
Finner du ikke kurs der du bor?
Meld din interesse!
Om studiet
Dette lærer du
Utdanningen er delt inn i tre hovedområder:
Vertskapsrollen
- gjestehåndtering og formidling av tjenester
- situasjonstilpasset kommunikasjon og atferd virksomheten og destinasjonen
- formidling av produkter og tjenester som inkluderer lokale og regioanle attraksjoner, lokalt næringsliv og transporttilbud
- regelverk og rutiner for sikkerhet under oppholdet.
Salg
- kommunikasjon og samhandling med kunder, gjester og medarbeidere
- salg, mersalg og gjensalg
- utforming av salgsmateriell
- klagebehandling
- bruk av digitale booking- og kundeoppfølgingssystemer
Drift
- daglige gjøremål i en resepsjon
- driftssystemer, sikkerhetsrutiner, internkontrollrutiner og bruk av digitale verktøy
- innhenting av og analyse av nøkkeltallene i virksomheten
Hvem er kurset for
Kurset passer for deg som har minimum fem års praksis fra hotell/resepsjon og som ønsker fagbrev. Mangler du noe av praksisen, kan du skaffe deg denne samtidig som du studerer hos oss.
Gjennomføring
Utdanningen gjennomføres som klasseromundervisning og/eller virtuelt klasserom. Studieløpet er basert på pensum, gruppearbeid, diskusjoner, individuell oppgaveløsning og praktiske øvelser. Undervisningen foregår på deltid over ett år.
Med virtuelt klasserom kan du følge undervisningen fra din egen PC/Mac, uavhengig av hvor du er. Klasserom på nett skiller seg fra andre nettkurs fordi det kan benyttes interaktivt. Det vil si at du som nettstudent er en aktiv del av klassen hvor dere kan se hverandre og læreren, og kommunisere med hverandre. Dette fungerer enkelt og like effektivt som vanlig klasseromsundervisning.
Alle forelesningene og alt foreleser skriver på tavla vil også bli tatt opp og være tilgjengelig i kursportalen så lenge kurset varer. Dermed kan du spille dem av seinere, så mange ganger du ønsker.
Lærere
Alle våre lærere har yrkeserfaring i faget de underviser i, samt pedagogisk bakgrunn.
Finansiering
På enkelte steder er utdanningen godkjent for lån og stipend i Statens Lånekasse (sjekk studiested). Søknad sendes elektronisk til lånekassen på www.lanekassen.no. Er du medlem i en fagorganisasjon, vil de fleste ha stipendordninger du kan søke på.
Eksamen
Som praksiskandidat tar du en teorieksamen i lærefaget.
Eksamen arrangeres to ganger i året og oppmeldingen skjer på www.privatistweb.no.
Veien videre
For å kunne ta fagprøven må du ha bestått den skriftlige eksamenen, og kunne dokumentere minimum fem års relevant arbeidserfaring. Det er Fagopplæringskontoret i fylket du bor i som vurderer og godkjenner praksisen din og som arrangerer fagprøven.
Bestått fagprøve fører frem til fagbrev.