Servitør

Dette er utdanningen for deg som ønsker fagbrev som servitør, og som har arbeidserfaring innen faget. Du lærer om drikke, mat, servering, hygiene, salg og service.
Dette kurset forbereder deg til teorieksamen for praksiskandidater.

Om kurset

Dette lærer du

Drikke, mat og servering
Programfaget handler om klargjøring av lokaler, oppdekking, behandling, ferdigstilling, tilberedning og servering av mat og drikke. Det omfatter også spesialkost og ulike kulturers matskikker. Klargjøring av bar, miksing og presentasjon av drinker står sentralt. Ressursutnyttelse og arbeidsteknikker inngår.

Salg og service
Programfaget handler om markedsføring, salg, service, kommunikasjon og profesjonell gjestebehandling. Matglede og mersalg står sentralt.

Hygiene og kvalitetsstyring
Programfaget handler om mattrygghet i alle ledd, fra varemottak til anretning og servering av måltider. Det omfatter også gjeldende regelverk og kvalitetsstyringssystemer med vekt på produksjonshygiene, næringsmiddelhygiene og personlig hygiene.

Bransje, bedrift og miljø
Programfaget handler om organisering, arbeidsforhold, bedriftens krav til økonomisk resultat, service, samarbeid og kommunikasjon. Det omfatter også etikk, helse, miljø og sikkerhet og relevant regelverk.

Mer informasjon om utdanningen, finner du i læreplanen på Utdanningsdirektoratet sine nettsider.

Hvem er kurset for

Kurset passer for deg som ønsker fagbrev og som har praktisk erfaring som servitør.

Opptakskrav er fullført grunnskole eller tilsvarende opplæring. Dersom du har grunnskole fra utlandet kreves det dokumentert norskferdigheter muntlig og skriftlig  på minimum B1-nivå.

Gjennomføring

Undervisningen tilbys som klasseromsundervisning eller klasserom på nett. Med klasserom på nett følger du undervisningen uavhengig av hvor du er fra din egen PC: du sitter i et interaktivt klasserom og er en del av klassen.

Studieløpet er basert på pensum, gruppearbeid, diskusjoner, individuell oppgaveløsning og praktiske øvelser.

Undervisningen går som regel over ett år på deltid.

Lærere

Alle våre lærere har yrkeserfaring i det faget de underviser i, samt pedagogisk bakgrunn.

 

Finansiering

På enkelte steder er utdanningen godkjent for lån og stipend i Statens Lånekasse (sjekk studiested). Søknad sendes elektronisk til lånekassen på www.lanekassen.no. Er du medlem i en fagorganisasjon, vil de fleste ha stipendordninger du kan søke på.

Eksamen

Som praksiskandidat tar du en egen eksamen i lærefaget. Eksamen arrangeres to ganger i året og oppmeldingen skjer på www.privatistweb.no. For deg som bor i Nordland fylke oppmelding skjer på https://www.nfk.no/eksamen/praksiskandidat/.

Veien videre

For å kunne ta fagprøven, må du ha bestått teorieksamen, og dokumentere minimum fem års relevant arbeidserfaring. Det er Fagopplæringskontoret i fylket du bor i som vurderer og godkjenner praksisen din og som arrangerer fagprøven.

Bestått fagprøve fører frem til fagbrev.

Spørsmål? Kontakt en av våre studiekonsulenter.

Kontakt oss

Du har valgt:

DIKU-Servitør intensivt sommerkurs

Dette er et gratis kurs for permitterte og arbeidsledige. Kursavgiften dekkes gjennom statens DIKU-program. Deltakerne må selv betale materiell og eksamensavgift. Dette er utdanningen for deg som ønsker fagbrev som servitør, og som har arbeidserfaring innen faget. Du lærer om drikke, mat, servering, hygiene, salg og service.Dette kurset forbereder deg til teorieksamen for praksiskandidater.

Undervisningsform:
Virtuelt klasserom
Samlet pris:
0
Undervisningstimer:
64
Tidspunkt:
14.00 - 17.30
Dager:
Man
Start:
Kurset har startet, men vi har fortsatt ledige plasser
Slutt:
30.08.2020
Kursid:
3542690101

Lignende kurs

Servitør

Dette er utdanningen for deg som ønsker fagbrev som servitør, og som har arbeidserfaring innen faget. Du lærer om drikke, mat, servering, hygiene, salg og service.Dette kurset forbereder deg til teorieksamen for praksiskandidater.

Undervisningsform:
Virtuelt klasserom
Samlet pris:
23500
Undervisningstimer:
104
Tidspunkt:
10.00 - 14.00
Start:
14.09.2020
Slutt:
10.05.2021
Kursid:
3499769171