Kokk

Dette er kurset for deg som har allsidig erfaring innenfor kokkeyrket og ønsker fagbrev. Du lærer om mat, smak, estetikk, ernæring, råvarer, hygiene og økonomi.

Dette kurset forbereder deg til teorieksamen for praksiskandidater.

Kokkekurs for deg som har allsidig erfaring innenfor kokkeyrket og ønsker fagbrev.

Om studiet

Dette lærer du

Råvarer og produksjon

  • behandling og utnyttelse av råvarer og hel- og halvfabrikater
  • råvarenes egenskaper og bruksområder
  • planlegging av måltider med vekt på smaksopplevelse, sensorikk, estetikk, ernæring og økonomi
  • arbeidsteknikker, produksjonsmetoder og oppbevaring, ressursutnyttelse
  • effektiv og økonomisk drift.

Meny

  • planlegging av menyer til daglig drift og ved spesielle anledninger for ulike grupper ut fra religion og levevaner
  • spesialkost
  • tilpasning og bruk av oppskrifter og porsjonsberegning
  • riktig bruk av fagterminologi

Hygiene og kvalitetsstyring

  • mattrygghet og hygiene i alle ledd
  • gjeldende regelverk og kvalitetsstyringssystemer

Bransje, bedrift og miljø

  • organisering, arbeidsforhold, økonomisk resultat, service, samarbeid og kommunikasjon
  • etikk, helse, miljø og sikkerhet samt relevante regelverk

Mer informasjon om utdanningen, finner du i læreplanen på Utdanningsdirektoratet sine nettsider

Hvem er kurset for

Kurset passer for deg som har allsidig praksis fra arbeid innenfor kokkefaget og som ønsker fagbrev. Opptakskrav er fullført grunnskole eller tilsvarende opplæring. Minoritetsspråklige må ha norskferdigheter skrifltig og muntlig på minimum B1-nivå.

Gjennomføring

Undervisningen tilbys som klasseromsundervisning eller virtuelt klasserom. Studieløpet er basert på pensum, gruppearbeid, diskusjoner, individuell oppgaveløsning og praktiske øvelser.

Med virtuelt klasserom kan du følge undervisningen fra din egen PC/Mac, uavhengig av hvor du er. Klasserom på nett skiller seg fra andre nettkurs fordi det kan benyttes interaktivt. Det vil si at du som nettstudent er en aktiv del av klassen hvor dere kan se hverandre og læreren, og kommunisere med hverandre. Dette fungerer enkelt og like effektivt som vanlig klasseromsundervisning.

Alle forelesningene og alt foreleser skriver på tavla  vil også bli tatt opp og være tilgjengelig i kursportalen så lenge kurset varer. Dermed kan du spille dem av seinere, så mange ganger du  ønsker. 

Undervisningen foregår som regel på deltid over ett år.

Lærere

Alle våre lærere har yrkeserfaring i faget de underviser i, samt pedagogisk bakgrunn.

Finansiering

På enkelte steder er utdanningen godkjent for lån og stipend i Statens Lånekasse (sjekk studiested). Søknad sendes elektronisk til lånekassen på www.lanekassen.no. Er du medlem i en fagorganisasjon, vil de fleste ha stipendordninger du kan søke på.

Eksamen

Som praksiskandidat tar du en teorieksamen i lærefaget. Eksamen arrangeres to ganger i året og oppmeldingen skjer på www.privatistweb.no

For deg som bor i Nordland fylke oppmelding skjer på https://www.nfk.no/eksamen/praksiskandidat/.

Veien videre

For å kunne ta fagprøven, må du ha bestått teorieksamen, og dokumentere minimum fem års relevant arbeidserfaring. Det er Fagopplæringskontoret i fylket du bor i som vurderer og godkjenner praksisen din og som arrangerer fagprøven.

Bestått fagprøve fører frem til fagbrev.

Spørsmål? Kontakt en av våre studiekonsulenter.

Kontakt oss

Du har valgt:

Kokk, servitør og institusjonskokk

Dette er utdanningen for deg som ønsker fagbrev som kokk, og som har arbeidserfaring innen faget. Du lærer om tilberedning av mat, smak, estetikk, ernæring, råvarer, hygiene og økonomi.

Undervisningsform:
Kombinert undervisning
Sted:
Hønefoss
Samlet pris:
23500
Undervisningstimer:
140
Tidspunkt:
17.30 - 21.00
Dager:
Tir
Start:
15.09.2020
Slutt:
25.05.2021
Kursid:
3529903510

Lignende kurs

Bransjeprogram for reiseliv - Kokk intensivt

NB! Kurset er gratis for dere som er permittert fra, ledig i eller jobber innen reiselivsbransjen. Kurset vil gå onsdager og torsdager.Dette er kurset for deg som har allsidig erfaring innenfor kokkeyrket og ønsker fagbrev. Du lærer om mat, smak, estetikk, ernæring, råvarer, hygiene og økonomi.Dette kurset forbereder deg til teorieksamen for praksiskandidater.

Undervisningsform:
Virtuelt klasserom
Samlet pris:
0
Undervisningstimer:
60
Tidspunkt:
17.30 - 21.30
Dager:
Ons, Tor
Start:
10.06.2020
Slutt:
02.09.2020
Kursid:
3540430101

Bransjeprogram for reiseliv - Kokk intensivt

NB! Kurset er gratis for dere som er permittert fra, ledig i eller jobber innen reiselivsbransjen. Kurset vil gå onsdager og torsdager.Dette er kurset for deg som har allsidig erfaring innenfor kokkeyrket og ønsker fagbrev. Du lærer om mat, smak, estetikk, ernæring, råvarer, hygiene og økonomi.Dette kurset forbereder deg til teorieksamen for praksiskandidater.

Undervisningsform:
Virtuelt klasserom
Samlet pris:
0
Undervisningstimer:
60
Tidspunkt:
10.00 - 14.00
Dager:
Ons, Tor
Start:
10.06.2020
Slutt:
02.09.2020
Kursid:
3539200101

Kokk intensivt

Dette er kurset for deg som har allsidig erfaring innenfor kokkeyrket og ønsker fagbrev. Du lærer om mat, smak, estetikk, ernæring, råvarer, hygiene og økonomi.Dette kurset forbereder deg til teorieksamen for praksiskandidater.

Undervisningsform:
Virtuelt klasserom
Samlet pris:
14000
Undervisningstimer:
60
Tidspunkt:
17.30 - 21.00
Start:
18.08.2020
Slutt:
15.12.2020
Kursid:
3467578900

Kokk, servitør og institusjonskokk

Dette er utdanningen for deg som ønsker fagbrev som kokk, og som har arbeidserfaring innen faget. Du lærer om tilberedning av mat, smak, estetikk, ernæring, råvarer, hygiene og økonomi.

Undervisningsform:
Kombinert undervisning
Sted:
Asker
Samlet pris:
23500
Undervisningstimer:
140
Tidspunkt:
17.30 - 21.00
Start:
08.09.2020
Slutt:
25.05.2021
Kursid:
3504461386

Kokk- og institusjonskokk

Dette er kurset for deg som har allsidig erfaring innenfor kokkeyrket og ønsker fagbrev. Du lærer om mat, smak, estetikk, ernæring, råvarer, hygiene og økonomi.Dette kurset forbereder deg til teorieksamen for praksiskandidater.

Undervisningsform:
Virtuelt klasserom
Samlet pris:
23500
Undervisningstimer:
104
Tidspunkt:
17.30 - 21.30
Start:
16.09.2020
Slutt:
12.05.2021
Kursid:
3499735005

Kokk- og institusjonskokk

Dette er utdanningen for deg som ønsker fagbrev som kokk, og som har arbeidserfaring innen faget. Du lærer om tilberedning av mat, smak, estetikk, ernæring, råvarer, hygiene og økonomi.

Undervisningsform:
Klasseromsundervisning
Sted:
Hamar, Hamar
Samlet pris:
23500
Undervisningstimer:
104
Tidspunkt:
17.30 - 21.00
Start:
23.09.2020
Slutt:
19.05.2021
Kursid:
3435602317