Fotterapi og ortopediteknikk Vg2 og Vg3

Som fotterapeut jobber du med å behandle og forebygge fotlidelser, enten i egen klinikk, på sykehjem, innen idretten eller i hjemmebaserte tjenester.

Hovedoppgaven til fotterapeuten er, i tillegg til tradisjonell fotbehandling, å identifisere årsaker til smerter og lidelser i fot, hofte og/eller rygg. Faget er allsidig og gir mulighet for videreutdanning innenfor ulike retninger.

<img src=“image.jpg” alt=“elevklinikk” title=“ Fotterapi og ortopediteknikk”>

Om studiet

Dette lærer du

  • å identifisere, forebygge og behandle fotlidelser og skorelaterte problemer
  • om fotens oppbygging og funksjon
  • å behandle ulike negl- og fotlidelser
  • ganganalyse og vurdering av fotens bevegelighet
  • fot- og neglstell
  • å behandle fotproblemer ved hjelp av såler og andre hjelpemidler
  • å behandle og forebygge fotlidelser relatert til sykdommer som diabetes og revmatisme

Utdanningen følger de offentlige læreplanene i programfagene for Vg2 og Vg3 fotterapi og ortopediteknikk.

Hvem er kurset for

Utdanningen er for deg som ønsker å utdanne deg til fotterapeut og søke autorisasjon i faget. Du må ha fullført Vg1 Helse- og oppvekstfag eller ha tilsvarende realkompetanse. Om du har tatt grunnskolen i utlandet må du ha bestått Norskprøven skriftlig og muntlig på minimum B1-nivå.

Gjennomføring

Utdanningen går på deltid over tre semestre og gjennomføres som en kombinasjon av samlinger og nettstudier.

Det er fem obligatoriske samlinger á fem dager hvert semester. De baserer seg på undervisning, gruppearbeid, individuell oppgaveløsing og gjennomføring av praksis og pasientbehandling i skolens egne elevklinikk. Samlingene foregår i Folkeuniversitetet Østs nyrenoverte lokaler i Nydalen med kort vei til buss, t-bane og tog. 

Som elev på Folkeuniversitetets fotterapiutdanning har du tilgang til en nettstøttet læringsportal med lærestoff, linker til filmer og oppgaver. Mellom hver samling jobber du med oppgaver via læringsportalen som du får tilbakemelding på fra lærer. Du får også egne veiledningstimer. Dette hjelper deg å holde fokus i tiden mellom samlingene. Folkeuniversitetet er den eneste skolen som tilbyr denne unike læringsportalen til elevene. 

Lærere

Hovedlærer for utdanningen er Håvard Høydahl. Håvard er utdannet fotterapeut, adjunkt og lektor i helsefagvitenskap. Han har 15 års erfaring som lærer og 20 års erfaring som kliniker med fot-, kne- og ryggplager. Han har også fungert som skorådgiver for noen av de største bedriftene i Norge. Håvard er medforfatter til de nye nasjonale lærebøkene i fotterapi- og ortopediteknikkfaget. 

Finansiering

Utdanningen  er godkjent i for lån og stipend i Statens Lånekasse. Søknad sendes elektronisk til lånekassen på www.lanekassen.no. Er du medlem i en fagorganisasjon, vil de fleste ha stipendordninger du kan søke på.

Eksamen

Som privatist går du opp til eksamen i hvert programfag. I tillegg går du opp til en praktisk eksamen hvor de felles programfagene inngår. 
Eksamen arrangeres to ganger i året. Du melder deg opp på www.privtatistweb.no

Yrkesfaglig fordypning (YFF)
I tillegg til programfagene i Vg1 og Vg2 må privatister som ønsker å få utstedt vitnemål etter endt utdanning, få godkjent YFF. Relevant arbeidserfaring eller relevante eksamener kan godkjennes som YFF. YFF godkjennes av fylket du tilhører.  

Veien videre

Det er vitnemål fra videregående skole som er grunnlaget for å søke autorisasjon. For å få vitnemål må du, i tillegg til å ha bestått eksamenene ovenfor:

- ha eksamen i fellesfagene fra tidligere videregående utdanning eller

- ha minst fem års generell arbeidspraksis

Spørsmål? Kontakt en av våre studiekonsulenter.

Kontakt oss

Du har valgt:

Undervisningsform:
Kombinert undervisning
Sted:
Oslo
Samlet pris:
96700
Undervisningstimer:
600
Tidspunkt:
09.00 - 19.00
Start:
August 2021 - Samlingene vil være i Oslo
Slutt:
15.12.2022
Kursid:
3616920484