Test i norsk – høyere nivå (Bergenstesten)

Fra 2021 må en ha både muntlig og skriftlig test for å dekke norskkravet til Samordna Opptak.

Nytt tilbud i Oslo: Kandidater som mangler "bestått" for delprøve 5, skriftlig produksjon, kan nå ta opp igjen denne ene delprøven. Meld deg på her.

Se teststeder og datoer i kartet under

Meld deg på

Hvor og når kan jeg ta testen?

Velg skriftlig eller muntlig test. Klikk på by for å se neste dato.

Test i norsk – høyere nivå

Test i norsk – høyere nivå (Bergenstesten) tester norskferdigheter på nivå B2 og C1. Det finnes en skriftlig test og en muntlig test, og du kan ta disse hver for seg. Testen blir arrangert tre ganger i året. Du kan ta testen på bokmål eller nynorsk.

• Den skriftlige og den muntlige testen dekker norskkravet til Samordna opptak for opptak til universitet og høgskoler i Norge.
  • Den muntlige testen er også beregnet for helsepersonell og andre som trenger dokumentasjon på muntlige ferdigheter.

Informasjon om testen

• Pris
  • Påmeldingsregler
  • Venteliste
  • Tilrettelegging
  • Sykdom/Fravær
  • Testens innhold
  • Nivåene B2/C1
  • Resultat
  • Klagerett

Kontakt oss gjerne på e-post bergenstesten@fu.no eller telefon 22 47 60 70.

Logg inn

Er du påmeldt til en test eller har tatt en test hos oss tidligere, kan du logge deg inn her med e-postadresse og passord.

Logg inn

Asker Larvik Førde Hamar Fredrikstad Stavanger Bergen Oslo Kristiansand Trondheim Arendal Haugesund Sandefjord Skedsmo Ålesund
Utland Utlandet via Zoom Alta Bodø Tromsø