Test i norsk – høyere nivå (Bergenstesten)

Pga. smittesituasjonen avlyser vi Bergenstesten over hele landet den 10. april. Testen vil bli avholdt lørdag 08. mai

Påmelding til oktobertesten er nå åpen.

Fra 2021 må en ha både muntlig og skriftlig test for å dekke norskkravet til Samordnet Opptak.

Se teststeder og datoer i kartet under:

Meld deg på

Hvor og når kan jeg ta testen?

Velg skriftlig eller muntlig test. Klikk på by for å se neste dato.

Test i norsk – høyere nivå

Test i norsk – høyere nivå (Bergenstesten) tester norskferdigheter på nivå B2 og C1. Det finnes en skriftlig test og en muntlig test, og du kan ta disse hver for seg. Testen blir arrangert tre ganger i året. Du kan ta testen på bokmål eller nynorsk.

• Den skriftlige testen dekker sammen med den muntlige norskkravet til Samordna for opptak til universitet og høgskoler i Norge.
  • Tester fra før oktober 2009 har poengsummer. Muntlig test 500 poeng= Bestått. Skriftlig test 450 poeng =Bestått

Informasjon om testen

• Pris
  • Påmeldingsregler
  • Venteliste
  • Tilrettelegging
  • Sykdom/Fravær
  • Eksempeltester
  • Testens innhold
  • Nivåene B2/C1
  • Resultat
  • Klagerett

Kontakt oss gjerne på e-post bergenstesten@fu.no eller

telefon 22 47 60 70.

Logg inn

Er du påmeldt til en test eller har tatt en test hos oss tidligere, kan du logge deg inn her med e-postadresse og passord.

Logg inn

Asker Larvik Førde Hamar Fredrikstad Stavanger Bergen Oslo Kristiansand Trondheim Arendal Haugesund Sandefjord Skedsmo Ålesund
Utlandet via Zoom Alta Bodø Tromsø