Test i norsk – høyere nivå (Bergenstesten)

Fra 2021 må en ha både muntlig og skriftlig test for å dekke norskkravet til Samordna Opptak.

Bergenstesten avvikles fra høsten 2022. Viktig informasjon om testdatoer finner du ved å klikke her.

Ved kjøp av eksempeltester i vår nettbutikk, vil du nå få et eksemplar av eksempeltest 2009, bokmål, med på kjøpet. Gratis.

Se teststeder og datoer i kartet under.

Meld deg på

Hvor og når kan jeg ta testen?

Velg skriftlig eller muntlig test. Klikk på by for å se neste dato.

Test i norsk – høyere nivå

Test i norsk – høyere nivå (Bergenstesten) tester norskferdigheter på nivå B2 og C1. Det finnes en skriftlig test og en muntlig test, og du kan ta disse hver for seg. Testen blir arrangert tre ganger i året. Du kan ta testen på bokmål eller nynorsk.

• Den skriftlige og den muntlige testen dekker norskkravet til Samordna opptak for opptak til universitet og høgskoler i Norge.
  • Den muntlige testen er også beregnet for helsepersonell og andre som trenger dokumentasjon på muntlige ferdigheter.

Informasjon om testen

Viktig informasjon om testdatoer

Det er besluttet at Test i norsk – høyere nivå (Bergenstesten) skal legges ned, dette vil skje fra oktober 2022.

Norge

Siste ordinære skriftlige test vil være 23. september 2022.

Siste ordinære muntlige test gjennomføres 28. og 29. oktober 2022.

Utlandet

Siste ordinære skriftlige test vil være 23. september 2022.

Siste ordinære muntlige test gjennomføres 26. og 28. september 2022.

• Pris
  • Påmeldingsregler
  • Venteliste
  • Tilrettelegging
  • Sykdom/Fravær
  • Testens innhold
  • Nivåene B2/C1
  • Resultat
  • Klagerett

Kontakt oss gjerne på e-post bergenstesten@fu.no eller telefon 22 47 60 70.

Logg inn

Er du påmeldt til en test eller har tatt en test hos oss tidligere, kan du logge deg inn her med e-postadresse og passord.

Logg inn

Asker Larvik Førde Hamar Fredrikstad Stavanger Bergen Oslo Kristiansand Trondheim Arendal Haugesund Sandefjord Skedsmo Ålesund
Utland Utlandet via Zoom Alta Bodø Tromsø