Med den teknologiske utviklingen og kravet til bærekraft, vil det skje store endringer i virksomhetene fremover. Det er en stor utvikling innen digitalisering i alle bransjer, samtidig som det stadig kommer strengere myndighetskrav rundt bærekraft og nullutslipp. Dette krever at vi må finne nye løsninger som oppfyller dagens krav. Fremover vil det derfor være et økende behov for medarbeidere med kompetanse innen digitalisering og bærekraftsarbeid.
Gjennom studiet vil du få kunnskap om hva en digitaliserings- og endringsprosess innebærer, ha en god forståelse for hva bærekraft er, og hvordan du kan implementere bærekraftsarbeid i jobben din. Du vil også ha kjennskap til noen verktøy som gjør at du kan måle effekten av arbeidet opp mot bærekraftsmålene.
-
Om utdanningen
Studiet består av følgende fag:
- Digitalisering og endringsledelse (7,5 studiepoeng)
- Bærekraft (7,5 studiepoeng)
Emnene går over ett semester og gir 15 studiepoeng, og er en del av utdanningen logistikkoordinator, 60 studiepoeng. Ved søknad til denne utdanningen vil du få innpass med beståtte eksamener.
Digitalisering og endringsledelse
Digitalisering og endringsledelse gir deg innsikt i hvordan et analogt produkt blir digitalt og du lærer hvordan både offentlige og private virksomheter utnytter digital teknologi for å levere sine varer og tjenester på helt nye måter.
- digitalisering i et historisk perspektiv
- hva en digital strategi er
- digitalisering av arbeidsprosesser og tjenester
- hva digital transformasjon er for ledelse av digitale endringsprosesser
- digital teknologi
Emnet digitalisering og endringsledelse 7,5 stp. kan også brukes som innpass til andre av våre fagskoletilbud som regnskapskonsulent, arbeidsledelse, prosjektledelse og produksjonsledelse, alle 60 stp.
Bærekraft
Klimaendringene er blant vår tids største utfordringer, og FNs bærekraftsmål er viktige å nå dersom vi skal begrense effektene av klimaendringene både på kort og lang sikt. Emnet bærekraft gir deg en grunnleggende innføring i begrepet bærekraft og fremmer kompetansen for å kunne bidra til en bærekraftig utvikling. Gjennom praktiske oppgaver og relevante, virkelige problemstillinger vil dette emnet gi deg en oversikt over praktiske verktøy som kan brukes til selvstendig refleksjon og vurdering av bærekraft i ulike situasjoner.
- FN`s Bærekraftsmål og bærekraftsbegrepet
- Bærekraft som forretningsmodell og konkurransekraft
- Bærekraftig logistikk
- Sirkulære forsyningskjeder
- Utslippskutt og grønn logistikk
- Bedre ressursutnyttelse for økt bærekraft
Lærere
Alle våre lærere har yrkeserfaring i det faget de underviser i, samt pedagogisk utdanning og/eller lang undervisningserfaring.
-
Eksamen
Du avlegger eksamen (skoleeksamen eller hjemmeeksamen, avhengig av fag) i de seks innledende fagene. Du skal også gjennomføre en eksamen innenfor et valgfritt emne. Siste semester gjennomfører du faglig fordypning/prosjektoppgave med etterfølgende muntlig eksamen.
Før du kan avlegge eksamen må du ha fått godkjent obligatoriske arbeidskrav i form av minst én øvingsoppgave per fag.
Vurderingsuttrykket er karakterskalaen A–F. Karakterene vil fremgå av vitnemålet.
-
Opptakskrav
Du må oppfylle et av disse opptakskravene for å være kvalifisert for utdanningen:
- Generell studiekompetanse
- Yrkesfaglig studieretning, med fagbrev innen programområde for:
- Salg, service og sikkerhet
- Transport og logistikk
- Salg, service og reiseliv
- realkompetanse
- betinget opptak (du skal ta fagprøven/svenneprøven i løpet av førstkommende høst)
Opptak på grunnlag av realkompetanse:
Ved opptak på grunnlag av realkompetanse må du kunne dokumentere kunnskap og ferdigheter tilsvarende det formelle opptakskravet. Søker du på bakgrunn av realkompetanse må du minimum fylle 23 år i opptaksåret.
- Søker du på formelt opptakskrav må du legge ved fagbrev, svennebrev eller vitnemål (fra yrkesfaglig programfag) og tjenestebevis/attest på relevant arbeidserfaring etter fullført videregående opplæring. Dette for eventuelt å oppnå tilleggspoeng.
- Søker du på grunnlag av realkompetanse må du legge ved oppdatert og utfyllende CV og attest på relevant arbeidserfaring. I tillegg kan du bli bedt om å laste opp et kompetanseskjema med etterspurt dokumentasjon.
- Søker du på grunnlag av betinget opptak må du legge ved dokumentasjon på at du er oppmeldt til fagprøven/svenneprøven.
Søkere med utenlandsk utdanning må ha kvalifikasjoner som tilsvarer videregående skole, yrkesfaglig programfag. Du må i tillegg dokumentere kunnskaper i norsk tilsvarende
- norsk Vg2 yrkesfaglig programfag, eller
- bestått test i norsk på høyere nivå (“Bergenstesten”), eller
- Norskprøven med minimum nivå B2 i alle delprøver, eller
- Norsk trinn 3 fra universitetet
-
Finansiering/pris
Utdanningen er offentlig finansiert av Vestfold og Telemark fylkeskommune. Du betaler selv for bøker.
Gjennomføring
Slik gjennomføres utdanningen på disse studiestedene fra høsten 2022:
-
Skien/Sandefjord
Oppstart i oktober 2022. Undervisningen består av:
- Fysiske samlinger fra kl. 1730 – 2100 en kveld i uken. Samlingene er obligatoriske.
- Forelesningsfilmer med teori, som du kan se når det passer deg, før samling. Gjennomgang av filmer inkl. arbeid tilknyttet filmene, tilsvarer ca. 1-3 timer per uke.
- 2 øvingsoppgaver innenfor hvert emne der minst en oppgave per emne må være godkjent for å kunne ta eksamen.
Har du spørsmål?
Vi hjelper deg gjerne. Du kan kontakte oss på e-post til fagskole@folkeuniversitet.no eller tlf. 22 47 60 20.
Slik søker du
Det er løpende opptak frem til studiestart og begrenset antall plasser.